24 Feb 2009

My New Laptop Theme Like MAC OS??

hehehehe...tidak tahu mahu buat apa hari ni..so ari ni aku edit ubuntu aku dgn theme Mac OS..
nampak skit cam guna Mac OS..tapi still Ubuntu Hardy Heron 8.04 LTS..


boleh la kan..dari aku still guna theme yg lama..nak juga aku tukar2 theme aku ni..
sesiapa yg menggunakan os linux especially ubuntu, debian dll..
leh la bertukar pandangan untuk menambah baik OS kita..
yehaaa!!!!


jom tukar dari OS Windows XP dan Vista kepada FOSS dan linux..
kebebasan di tangan anda untuk menentukan sistem pengoperasian yg anda gunakan..

17 Feb 2009

Kebenaran...

Sedap bunyi nya kan..bagaimana nak buktikan kebenaran jika org masih mengata dan menyangka perihal keburukan...susah benar kan rakyat malaysia yg terus mempercayai keburukan dari kebenaran..menyebarkan sentimen perkauman dan permusuhan sesama kita..siapa yg rugi..org melayu jugak..kita bertekak dan bermusuh tapi org lain amik kesempatan ke atas apa yg berlaku..sesuatu kebenaran itu perlukan bukti..tetapi bila bercakap hal keburukan tidak perlukan bukti..terus je tersebar cam beli goreng pisang panas yg memang sedap dimakan..bangsa kita mudah lupa..sebab permusuhan la kita masih xmaju..hasad dengki, tamak haloba, penipuan dsb..apa yg kita dapat..kita semakin mundur..masa tu adalah org yg tahu kelemahan kita amik kesempatan..memburukkan lagi imej kita..bagaimana kita nak buktikan yg apa diburukan tu salah..nak bersumpah-sumpah lagi..bahaya bila bersumpah laknat..akan datang musibah keatas diri kita sendiri..sedarlah..dalam kajian sejarah..kita ni dahulunya satu bangsa yang hebat..satu bangsa yg dikenali..satu bangsa yg mengekalkan identiti dengan bahasa melayu melayu terkenal sebagai lingua franca suatu masa dahulu..tetapi sekarang..apa sudah jadi..dengan kebenaran yg tidak terbukti, dengan perihal keburukan yg tersebar meluas..bila masa kita nak bertindak..kita perlu lah bertindak untuk mempertahankan maruah diri, bangsa dan agama..dalam keburukan yg disebarkan tu..kita perlu lah bangun mempertahankan maruah kita..bukan hanya bersumpah laknat tapi dengan mencari petunjuk dan keredhaan dari allah s.w.t..kita pohon kepadaNya supaya dibuktikan yg apa diburukan itu adalah bukan dari kita..keburukan sesorg itu pula tak perlu lah org lain hebohkan..lagi nak menambah dosa sahaja..itu la bangsa melayu, bila ada sahaja keburukan org lain, segera sahaja dihebohkan..betullah cakap Tun Mahathir bahawa, MELAYU MUDAH LUPA..lupa bila dia memburukkan org lain tapi diri sendiri tak sedar ada jugak keburukannya tersendiri..apalah faedah yg kita dapat dgn memburukkan org lain..manusia memang tidak lari dari membuat kesilapan..tetapi berlajar dari kesilapan adalah penting untuk memperbaiki diri sendiri..berusahalah wahai bangsaku, MELAYU, janganlah diperlekehkan org lain kerana dari setiap diri manusia itu pun ada kesilapannya tersendiri..sama ada kita sedar atau tidak sahaja..

10 Feb 2009

Hujan Yang Berlalu

Huhuhuhu...semalam lepas tgk citer Ong Bak 2..kuar je dari pawagam TGV kat kLcc tu hujan...huah..nak balik umah pun busan..lepak2 kat kLcc jap..pastu aku jejalan gi kat LRT kLcc..ingatkan nak balik terus..last2 aku nek lrt menuju ke kelana jaya...hahahaha..aku henti kat pasar seni jap...usha2 lepak kat lrt stesen ni..dah nak masuk maghrib pun org kat kL ni masih ramai lagi kan yg jejalan termasuk la aku tu...tgk la mat saleh sorg tu...dari stesen pasar seni dia tangkap gambar stesen KTM Kuala Lumpur..ala stesen yg byk nostalgia dan sejarahnya kepada Keretapi Tanah Melayu..pelik aku tgk mat saleh tu..byk gak gambar yang dia amik..dah nak gelap time tu..buat apa la dia capture gambar stesen Keratapi Kuala Lumpur ni dekat2 nak gelap ni...maybe sebab view dia cantik kot..kalau aku ada kamera pun aku dah amik letak kat blog ni...hahahaha...pastu aku xtentu arah..nak ke arah kelana jaya atau balik sahaja...kemudian aku amik keputusan balik rumah sahaja la..aku amik la tren ke stesen jelatek..masa ni org ramai pun dah kurang sedikit...sampai jelatek aku balik rumah jalan kaki..time ni sepupu aku guna moto dia..tak dapat la aku nak merempit..hahahahah

4 Feb 2009

Email Mengenai KFC Holdings (M) Bhd

Salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings(M) Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usahayang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.


sekian.


Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

2 Feb 2009

Hari Ahad Yang Berlalu

Wah....aku menghilangkan masa busan aku smlm dgn meronda kL...wahahhahaa...busan plak duk umah..apa lagi meronda la...mulanya kul 9.00 malam aku kuar nak gi makan...kemudian aku menuju ke dataran kebetulan plak ada konsert apa ntah...xnak plak aku singgah..buang masa aku jer kat sana...aku ke bangsar usha jalan nak gi jumpa member sekolej aku yang rapat denganku masa kat kolej...so dah tahu jalan mana aku nak amik malam ni...sebab aku ada hal nak jumpa malam ni...semalam dia malas nak kuar katanya...so dah lepas gi bangsar..perutku berkeroncong...aku pusing sampai ke cheras pikir nak makan kat mana la...last skali aku gi kampung baru gak...makan kat western house dekat area kampung baru tu...jauh beb berpusing dengan moto...dari bangsar ke cheras kemudian ke kampung baru...hahahahaha...pas makan chicken chop kat situ...aku gi bukit permai...tengok permandangan kuala lumpur di waktu malam...bukan nak tgk sgt pun...tgk pemuda pemudi kita jer ramai berpacaran dan berpeleseran di situ...wahahahahaha..sekali budak pencegah maksiat yang aku join team diorang buat serbuan kat bukit permai pada 3 minggu lepas ada plak...mesti tgh usha line...biasa la..operasi mencegah maksiat selalunya start kul 1.30 pagi...aku lepak2 kat situ jap..kemudian aku balik rumah nak tido...tapi tak dapat tido...bergayut la ngan awek aku sampai hampir kul 3.30 pagi la kot xsilap aku...last2 aku pun tertido...sejuk beb tido lambat..

Tension Lagi

Wah tensionnya hari ni...
baru masuk kerja lepas cuti seminggu dah tension tahap cipan nak bunuh anak...
wahahahahhaahhahaihahaha..
xda la tension pun..
suka suki jer...
sebenarnya aku skrg pening kepala pasal kerja ni..
so ari ni aku usha byk blog dan byk gak la aku membaca...
study sal kerja aku ni kena la gak..
kalau x study sal kerja aku tgh buat ni camana nak paham erk..
sebenarnya aku pun biul apa aku dah buat sekarang ni...
huhuhuhuhuhuhu...
Enter a long URL to make tiny: