30 Mar 2009

Letihnya..

Pergh dah isnin rupanya..letih la aku hari ni...pagi tadi kul 5.30 baru sampai kL..pergi rumah sepupu aku amik motor balik puchong..sampai puchong dah dekat 6.3o pagi..pergh letih giler..dah la hari ahad drive kereta dari kul 10.30 pagi sampai kul 7 ptg...mula-mula bawak mak pi rumah maklong ani(sepupu mak), lepas tu balik dari rumah maklong, terus hantar adik gi keja..pastu hantar mak balik...terus aku gi sungai petani...sampai S.P pun dah dekat kul 4 lebih...gi amik naemah kat UiTM pastu aku terus gi tanjung dawai, lepak2 jap...member naemah msg cakap nak keluar, aku suh la naemah balik ngan dia coz aku marah tul ngan guard yg jaga pintu masuk UiTM tu..hampeh nyer guard, nak sound2 org plak...dia tu sapa?..dalam kul 5.30 aku hantar naemah gi S.P..member dia amik kat sana, aku gerak kuar dari S.P dah kul 6..sampai rumah dah dekat kul 7 lebih...huhuhuu...lepas mandi siap, pastu makan malam..dalam kul 9 malam aku dah gerak gi tesco kat adik aku..pastu aku terus gerak gi shahab perdana..pergh naik bas kul 10.50..lembab siot bas ni..huhuhu...skrg kat opis tgh pikir nak buat apa plak...huhuhu

27 Mar 2009

Penatnya tunggu...

Sekarang kul 9.20 mlm aku kat puduraya lagi tunggu bas nak balik kedah kul 10 nanti...sib aku activate broadband weekly so dapat arr access tenet guna bluetooth PAN..lembab la skit..huhuhu...janji aku leh balik kampung...huhuhuhu..

26 Mar 2009

Sakit pala n rasa nak demam...

hah...ini la yg aku tak suka bila time kerja sakit pala dan nak demam...
letih oo ari ni sebab sakit pala lagi...
bekas sengat lebah yg semalam pun rasa nak demam pun ada...
huhuhu...dah la semalam tak tido...
tolong member siapkan website e-commerce beliau.,..
dari kul 9 malam lebih aku kat rumah member aku sampai pukul 6.30 pagi baru aku balik...
banyak oo nak kena buat ngan website yg dia edit tu...
edit product list, database, process page, admin page dan macam2 la yg aku pikir leh ditambah...
memang letih arr..pagi tadi mak aku call cakap dah sampai kL..
excited nak jumpa tapi xleh jumpa jugak...
balik dari rumah member pukul 6.30 sampai kul 7.00 pagi..
pastu bersiap nak keluar gi opis plak..
hari ni aku keluar gi opis awal la skit..
kul 7.30 pagi aku dah keluar...ingatkan nak gi jumpa mak sekejap..
tapi tak kesampaian...aku terus je pergi opis...
awal la sampai pagi tadi..kul 8.00 aku daah clock in..
huhuhuhuhu..

25 Mar 2009

Guna Blueproximity untuk lock laptop..

Sesiapa yg menggunakan linux terutama skali Ubuntu bolehla guna Blueproximity untuk lock laptop..kena digunakan bersama bluetooth device yg lain seperti handphone utk auto lock screen..hehehehe..aku dah cuba dan berjaya..

What is it?
  • BlueProximity is a clever program by Lars Friedrichs that sets up your computer to lock itself when your phone is out of bluetooth range, and unlock itself when it comes close enought again. You can also also make it turn off and on the monitor, music, change msn status and pretty much everything you can imagine.
Why do I want it?
  • Ultimate coolness! Nothing is as super cool as just walking up to your computer and watch it come alive without you doing anything. Ok, it can be argued that this is semi-useful, but we will all do it for the coolness factor
How to do it? {installation}

If you use Hardy or newer, blueproximity is in the repos, so simply install the usual way and jump to setup instructions:

Code:
sudo apt-get install blueproximity
If you don't have blueproximity in your reps (older ubuntu than hardy), follow these:

Install dependencies:
Code:
sudo apt-get install bluez-utils python-gtk2 python-glade2 python-configobj python-bluez

Sumber : Blueproximity
Howto - Ubuntu



Ades kena sengat lebah...

Alahai...apa la hari ni...lepas breakfast pagi tadi..aku plak kena sengat lebah..,huhuuhu..time tu aku tgh bercakap dalam handphone ngan mak aku...tetiba aku bersin seketika kemudian aku rasa skit cam kena gigit semut api kat leher..pegang la leher...kemudian aku lihat lebah kat tangan aku...kecik lagi lebah tu..huhuhu...sian dia..dah mati plak lepas sengat aku...pergi la ke klinik zarif tingkat satu dkt ngan foodcourt sapura tu..nak buang penyengat lebah tu dan amik ubat...kena la charge rm40...huhuu..naik la skit nampak cam love bite kat leher aku ni...huhuhu..betul2 leher dia kasi love bite @ lebah bite..huhuhu..sakit la gak...

18 Mar 2009

Apa nak bicara?..Bluetooth PAN la...

Wah dah lama xupdate blog ni..
bukan malas la..tapi byk kerja...
nak tgk blog pun xsempat...
huhuhhu..apa nak menaip ni...
xkan nak meraban sesorg plak...
huhuhuhuuhu....
anyway..sekarang ni aku bz dalam project aku sendiri..
untuk cari kelemahan product yg mempunyai bluetooth...
hahahahhahaha..best jugak guna bluetooth ni..
dgn bluetooth la aku dapat guna internet kat umah...
nak tahu camana?..senang sahaja..
sambungkan bluetooth diantara Laptop dan Mobilephone..
kemudian buat connection untuk services Bluetooth PAN(Personal Area Network).
selepas itu boleh la korg buka web browser korg tu selepas sambungan data diterima..
tetapi pastikan anda onkan dulu celcom broadband..
sebab pembawa data dalam bluetooth handphone akan gunakan GPRS atau EDGE untuk sambungan ke internet..
kalau guna Bluetooth DUN(Dial-up Network) pun bleh jer..
tapi charge yg dikenakan untuk Bluetooth DUN tu mahal la berbanding Bluetooth PAN yg hanya perlu onkan broadband jer..
so easy la aku nak connect ke internet dgn bayaran rm6 sehari dengan hanya menggunakan handphone aku jer..
korang nak tahu tak apa jenama handphone aku guna..
ala..model biasa jer, Nokia 2600c..
tapi penerimaan data melalui GPRS dan EDGE lebih laju dari guna Dial-Up....
hehehehehe...cubalah..
Enter a long URL to make tiny: