18 Mar 2009

Apa nak bicara?..Bluetooth PAN la...

Wah dah lama xupdate blog ni..
bukan malas la..tapi byk kerja...
nak tgk blog pun xsempat...
huhuhhu..apa nak menaip ni...
xkan nak meraban sesorg plak...
huhuhuhuuhu....
anyway..sekarang ni aku bz dalam project aku sendiri..
untuk cari kelemahan product yg mempunyai bluetooth...
hahahahhahaha..best jugak guna bluetooth ni..
dgn bluetooth la aku dapat guna internet kat umah...
nak tahu camana?..senang sahaja..
sambungkan bluetooth diantara Laptop dan Mobilephone..
kemudian buat connection untuk services Bluetooth PAN(Personal Area Network).
selepas itu boleh la korg buka web browser korg tu selepas sambungan data diterima..
tetapi pastikan anda onkan dulu celcom broadband..
sebab pembawa data dalam bluetooth handphone akan gunakan GPRS atau EDGE untuk sambungan ke internet..
kalau guna Bluetooth DUN(Dial-up Network) pun bleh jer..
tapi charge yg dikenakan untuk Bluetooth DUN tu mahal la berbanding Bluetooth PAN yg hanya perlu onkan broadband jer..
so easy la aku nak connect ke internet dgn bayaran rm6 sehari dengan hanya menggunakan handphone aku jer..
korang nak tahu tak apa jenama handphone aku guna..
ala..model biasa jer, Nokia 2600c..
tapi penerimaan data melalui GPRS dan EDGE lebih laju dari guna Dial-Up....
hehehehehe...cubalah..

No comments:

Post a Comment

Enter a long URL to make tiny: