26 Dec 2009

Out to sunway piramid 24/12/2009

Jam 4.15 ptg.

Bergerak ke sunway dengan kereta ku...pergi dengan bido budak serumah aku..busan duk umah sepanjang hari..

Jam 5.00 ptg.

Haha..baru dapat parking padahal dah sampai sunway dalam 4.45 camtu..sebab bukan jauh pun umah aku ke sunway..tak sampai stgh jam pun..

Jam 5.15 ptg hingga 6.30 ptg.

Temankan bido cari barang dia nak pergi korea..waa...mamat ni..jenuh satu sunway pusing cari kedai jual barang ke luar negara..sebab di korea skrg musim sejuk dan salji...pusing-punya pusing, jumpa la 2 kedai yang jual barang ke luar negara..
Mula masuk Universal Travel, ada la snow cap yang ok..pastu tak puas hati masuk plak Winter Time, dia pulak tak suka snow cap kat winter time..terpaksa patah balik masuk Universal Travel..akhirnya dapat la gak dia beli snow cap..



Jam 6.45 ptg.

Main bowling kat Sunway Mega Lane...Pergh sakit jari jemari kitaorg sebab bola tak sesuai..main dua game plak tu..rasa nak patah jari aku..nak tahu sapa yang menang dua-dua game, mesti la aku...pasni nak repeat lagi main bowling..first game 137 poimt. Second game 109 point.
Second game tu dah tak larat dah..huhuhuhu...kitaorg main bagi cepat abis la..tak larat la sakit jari..


hehehe..sempena krismas...rambut aku dah pendek..


depan sunway mega lanes.


membe serumah aku sekarang..


Jam 8.00 mlm

Gerak gi KFC, makan variety bucket..hehehhe...6 ketul ayam utk dua org..pergh..padahal makan sorg seketul jer..hahhaha..lagi 4 ketul bawak balik umah..

Jam 9.00 mlm

Gerak gi amik membe bido 3 org..gerak gi shah alam uptown..jalan2 pusing2 tgk barang..hehehe..on the way nak kesana kena tahan roadblock..ades..pesal la polis ni tahan aku hari ni...yela kot..keta penuh 5 org..hahahahah..semua setiap sorg dia nak check i/c..aku driver biasa la..check lesen skali..pastu ngan belakang bonet pun nak check...huhuuhu..

Jam 9.30 mlm

Sampai uptwon shah alam..pusing2 round2 sampai sakit kaki..wakakakkakaka...last2 aku beli beg..bukan satu tapi 2...hahahha..satu beg galas dan satu lagi beg blk kampung...

Jam 12.00 mlm

Lepak minum-minum lagi kat uptown shah alam..minum2 pastu gerak balik dalam jam 12.45 camtu...sampai umah dak dekat kul 2 la...ades..bawak pelahan..suka2 jer..padahal lane jalan takda keta..hehehhehe

Jam 2.00 pagi

Apa lagi..tido la..hehehee..

13 Dec 2009

Trip to Batu Pahat | Jemputan Kenduri Rumah Arbain 12/12/2009

ye..kitaorg bertiga iaitu aku, najib(KRC) dan arip(finance) buat trip gi kenduri rumah arbain(PNLD) di Kampung Seri Belahan, Batu Pahat, Johor..

Bergerak dari rumah arip di bangi dalam kul 11 pagi camtu..




ni dah masuk highway plus..dalam perjalanan..



kan tiga org shj yang jalan..




rasanya ni kitaorg dah masuk negeri johor camtu..
bersabar la korg...time dari N9 sampai Johor kena bersabar coz keta aku buat hal..
giler temperature naik tinggi kaw-kaw nyer kalau aku pecut lebih dari 80km/j...
hahhahahaha



akhirnya kitaorg sampai jugak rumah kenduri pada pukul 4 ptg selepas sesat dan cari jalan ke sini..kitaorg dari bangi ke sini ambik masa selama 5 jam...
wakakakaakkakaa...tu dah cam aku balik kedah tu...


dah sampai rumah arbain..pengantin tu...


makan time...tapi aku dah abis makan time ni...


najib tgh makan lagi tu...


sama la arip ni...ni sampai 2 kali tambah...


kenangan bergambar bersama pengantin...
ni bukti ni beb yg kitaorg gi kenduri kahwin arbain..
hehehehehhe..



selamat jalan..on the way balik kL kul 6 ptg lebih camtu...



time ni dari pagoh sampai bangi arip bawak...
kitaorg sampai bangi kul 9.45 camtu la..
letih beb....
huhuhuhhuhuhuhu...

~tahniah dan selamat pengantin baru kepada Arbain dan Isterinya~
~semoga berbahagia selama-lamanya~

8 Dec 2009

Wow - Engkau yang satu

Tanpamu...
Akulah yang rindu
Tanpa dirimu...
Hilanglah manjaku
Kasihmu...
Kata naluriku
Cintamu...
Hanya dihatiku…

Izinkan aku...
Selami hatimu
Izinkan aku...
Bisikkan cintaku
Janjiku...
Pada kau yang satu
Diriku...
Hanyalah untukmu…

Chorus
Engkaulah yang satu
Pujaan hatiku
Sucinya cintaku padamu
Sayangku
Hanya kau yang satu
Kasih dan rinduku...
Milikmu...

Enter a long URL to make tiny: