31 Jan 2010

The day full of broken link...

weee...

sorry la sapa yang call aku hari ni tak dapat...

hhehehehehehe....

aku kerja tido, makan , tido je ari ni...

malas dah nak kuar mana-mana...

sekejap lagi jam 8 malam aku nak pergi putrajaya..

nak gi amik kereta si bido yang di hantar ke pomen..

huhuhuhuhuhuhuh....

rasanya betul-betul malas nak kuar...

weeeee....

25 Jan 2010

TIPS CINTA- CIRI-CIRI LELAKI /PASANGAN ANDA

Mungkinkah ciri-ciri yang ada dibawah ini yang membuatkan pasangan anda terpikat dengan anda atau anda rasa macam tak betul je apa yang disenaraikan ini.

1. RAMBUT PANJANG
Lelaki berambut panjang sering kali dikatakan sebagai seorang yang romantik dan berjiwa lembut. Walau pun rambut panjang ala rocker sekali pun dan nampak macam ganas, namun anda miliki hati yang mudah retak (fragile) dan cukup mudah tersentuh. Ada wanita yang suka sekiranya pasangannya berambut panjang (asal tidak menyerupai wanita dan tersisir kemas) kerana ia bukan setakat nampak romantik tetapi juga seksi.

2. RAMBUT PENDEK ALA MILITARI
Tegas dan mungkin agak kasar. Itu seperti mana yang digambarkan berhubung dengan lelaki berambut pendek ala militari ini. Tetapi ada juga wanita yang sukakan gaya sebegini kerana ia seakan melambangkan ciri-ciri maskulin seorang lelaki.

3. BOTAK
Nampak ganas dan jahat, itu hanya luaran saja. Don’t judge the book by it’s cover. Tetapi bagi sesetengah wanita, beranggapan lelaki botak sebenarnya memiliki sifat kelakian yang kental, tahan cabaran tetapi masih terselit kelembutan di dalam dirinya. Selalunya lelaki botak juga seorang yang manja!

4. BERKUMIS
Nampak lebih matang, ada ciri-ciri maskulin dan seorang yang mengambil berat. Tetapi lelaki berkumis juga sering kali dikatakan seorang yang manja dan tak lokek belaian. Untungnya wanita yang mendapat lelaki seperti anda!

5. BERMISAI
Wah! Macho tu bro! Kalau bermisai lentik, lagi nampak lebih ganas dan garang. Tetapi hakikatnya tidak bukan? Come on bro, buktikan yang anda juga seorang lelaki yang budiman dan menghargai orang lain.

6. KURUS
Lelaki kurus sering dikatakan memiliki kemahuan dalam seksual yang agak tinggi berbanding dengan lelaki berbadan tegap. Dan lelaki kurus juga memiliki tahap cemburu yang sukar untuk dibendung. Jaga-jaga, bro. Jangan sampai makan diri sendiri.

7. GEMUK ATAU BOROI
Anda dikatakan mempunyai sifat penyayang yang lebih, berfi kiran jauh dan matang mengendalikan hubungan berbanding dengan lelaki yang bertubuh sederhana atau kurus. Tak kiralah walau perut anda umpama wanita mengandung 5 bulan sekali pun, pasti kekasih anda akan berasa selamat berada di samping anda.

Apa kata anda? Ada persamaankah? tapi yang penting mesti kemas BRO..


Ni celup dari mana-mana jer...saja post utk tatapan pembaca ruangan ini....

23 Jan 2010

Wonder Girl - Nobody

You Know I still Love You Baby.
And it will never change.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo nigaanimyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

Nan silheunde wae nar mir eonaeryeogohani jakku naemareun deutji anhgo
Wae ireohge dareun namjaege narbonaeryeo hani eotteohge ireoni

Nar wihae geureoh dan geumar
Neonbujok hadaneun geumar
Ijen geuman haeneon nareur aljanha wae won hajido anhneun georgang yohae

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo niga animyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo niga animyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

Nan joheun de nan haengbok hande neoman isseu myeondwae deo baral geeopt neunde
Nugur mannaseo haengbok haran geoya nan neor tteonaseo haengbok harsueopseo

Nar wihae geureoh dan geumar
Neonbujok hadaneun geumar
Mari andoeneun mari ran georwae molla niga eopsi eotteohge haengbokhae

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo niga animyeon silh eo
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You

Nandareun sarameun silheo niga animyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

I don't want nobody body body.I don't want nobody body
Naneun jeongmar niga animyeon niga animyeon silhdan maryaa~

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo niga animyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nandareun sarameun silheo niga animyeon silheo
I want nobody nobody nobody nobody

RAP)
Back to the days when we were so young and wild and free
Modeunge neomuna kkumman gatatdeon geuttaero doragago sipeunde
Waejakku nareur mireo naeryeohae

Why do you push me away. I don't want nobody nobody

Nobody nobody but you.

22 Jan 2010

Dah bukak kembali...

Yo....
sorry la all...jarang update dan menaip...
just copy and paste je kat blog...
ok all...
sekarang aku dah bukak kembali blog yang satu lagi...
http://myne-net.blogspot.com
dah hampir setahun aku menyembunyikan blog tersebut...
waaa...lama tu...selepas semua content dalam tu aku dah buang..
waaa...takkan nak repost kan content dalam tu...
so aku akan mulakan dengan content yang baru...
blog aku mana la ada theme2 yang heaven and ganas2...
so just for all my friend information about Internet Security, Computer Security dan Connection Security...
heheheeheheheeh....
that all...

http://myne-net.blogspot.com

21 Jan 2010

CyberSecurity Warns Internet Users Of Explorer Vulnerability

SERDANG: CyberSecurity Malaysia hari ini mengeluarkan amaran keselamatan kepada semua pengguna Internet yang menggunakan perisian peluncur Microsoft Internet Explorer kerana terdapat unsur kerapuhan yang kritikal.


Ketua Eksekutifnya, Husin Jazri, berkata dalam satu kenyataan hari ini, situasi itu dirujuk sebagai "0-day" kerana kerapuhan itu didedahkan disebabkan belum ada tampalan (patch) yang disediakan oleh vendor terbabit.

"Kerapuhan itu dengan mudah boleh dieksploitasi jika pengguna melawat laman web yang dicipta oleh penyerang. Penyerang akan menghantar URL (alamat laman web) kepada pengguna menggunakan email untuk mengelirukan mereka, sedangkan mereka sebenarnya memasuki ke laman yang berniat jahat," katanya.


Beliau berkata, kerapuhan itu juga boleh digunakan oleh pencipta kod yang berniat jahat untuk memasang komputer dengan pelbagai ancaman seperti trojan atau virus untuk menyerang komputer mangsa.


credit : hmetro.com.my

article url : http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/AmaranancamankeselamatanpenggunaInternet/Article

other article url : http://bernama.com.my/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=469821

technical reference : http://www.mycert.org.my/en/services/advisories/mycert/2010/main/detail/724/index.html


19 Jan 2010

Jason Mraz -I'm Yours



Songwriters: Mraz, Jason;

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks, now I'm trying to get back

Before the cool done run out I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and then you're free
Look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment people, dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate, our time is short
This is our fate, I'm yours

D-d-do do you, but do you, d-d-do
But do you want to come on
Scooch on over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed

I guess what I be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do, our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

(I won't hesitate)
Open up your mind and see like me
(No more, no more)
Open up your plans and man you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours
(It cannot wait, I'm sure)

So please don't, please don't, please don't
(There's no need to complicate)
There's no need to complicate
(Our time is short)
'Cause our time is short
(This is our fate)
This is, this is, this is our fate
I'm yours

17 Jan 2010

Kembali Pulang - Kangen Band



Layan sikit......

Broga 17 Januari 2010

Wee....di pagi ahad yang kebusanan...
ku terjah mendaki broga yang terletak di semenyih...
wahahahhahahha..
malas nak citer banyak..
aku citer kat gambar jer...
aku naik broga ni juz suka-suka jer...
amir membe seopis aku ajak naik..
so aku join je la......
saja nak bagi penatkan badan.......



pendakian di dinihari pagi...


ades...xreti2 nak senyum secara baik..


g-gie yang keseorangan meninggalkan membe2 opisnya..
kena racun ngan aku kot ajak naik atas broga..
wakakkaakkakakka..


membe si najib..aku lupa plak nama dia...
hahahahahaha...


di puncak broga di waktu pagi...


nak buat apa ni,.....


byknnya lalang yang tinggi kat atas tu...


reaksi najib si model....
syhhh...


gambar ni aku paling suka...
kalaulah aku yang ada di situ....
ni la gambar najib yang baik punya aku tgk...


tido ke x?..


melihat bumbung langit,....


termenung di kala pagi...


merenung jauh ni beb.....
padahal posing je...
wakakaka


moo..membe opis yang ku temu di broga...
xtau la moo pun naik jugak broga ari ni....



gaya seorg juruukur tanah ke ni?..


amik gambar la najib...
bukan bersembang..


semangat seorg jurukamera..


mencari keindahan alam...


diatas salah sebuah batu di puncak tertinggi..
aku ngan amir masa ni...
amir ni pun membe opis aku...


cara-cara pertapaan di puncak gunung oleh en amir..
hehhehhehehe..semangat..


ceh, siap bertapa lagi..


di tgh lalang yang panjang....

dibawah ni permandangan yang dapat ku amik dari puncak broga di pagi hari...



























13 Jan 2010

Hattan - Memburu Rindu



Kemanakah hatimu kala aku
Menanti kata cinta Mengalir air mata
Kala sepi tiba

Terasakan langkahmu makin laju
Melangkah batas rindu
Dan aku pun memburu
Mentari yang jauh

Berikanlah masa untukku
Mendendangkan kasih dalam syahdu
Tidak terhenti pilu di dadaku
Terlepas bayangmu

Kugenggam angin semalam
Kusimpan jadi nyanyian
Kupeluk bayang hitamku
Menjadi kamus mimpiku

12 Jan 2010

Jem...Jem..Jem...tapi..

Weee...
alahai aku sangkut dalam jem..
huhuhuhuhuhuhu..
ni aku nak cerita la skit pasal aku sangkut sekejap dalam jem tadi..
aku gerak kuar dari opis dalam kul 6.10 ptg camtu...
awal sedikit aku kuar ari ni...sebab hujan dah turun lebat sblm kul 5 tadi....
Lepas je lalu mines, depan POGH boleh plak jem...
huhuhuhuhuuhu...aku ingat sekejap je...
tunggu la dalam 10 min lebih tak gerak2 lagi...
aku putarkan station radio kegeraman semua..
apa lagi kalau bukan era.fm la....
wawawawawawawawa....
dalam 5 min dgr era pastu berita trafik era...
aku dgr2 rupanya banjir kilat kat jalan kinrara puchong..
dah terdengar lagi ada kemalangan selapas itu....
huhuhhuhuhuhuhuhuhu...
patutla lama benor aku kat POGH ni...
lepas gerak sedikit-sedikit..
aku amik la keputusan utk u-turn..
aku pikir ikut Putrajaya la cepat sedikit kalau nak dikirakan...
sebab dalam pikiran aku kalau jem kat kinrara mau sejam lebih tu baru settle..
sebab aku akan ngadap jem depan bulatan lumba kuda..
pastu jem dekat tpm, kemudian jem dekat banjir tu, pastu jem dekat puchong jaya lagi kemudian jem kat simpang LDP ke putrajaya, pastu jem kat fly over ke rumah aku...
pikir punya pikir, ikut putrajaya saja la..
lebih kurang je kalau nak ngadap semua jem diatas tu...
silap-silap kalau ngadap jem semua tu mau kul 9 aku sampai rumah pastu minyak kereta pun abis camtu je sebab jem...
tapi depan opis aku kena la ngadap jem 5-10 minit kejap...
wahahahhhahahahhahhha...
lepas je jem depan opis aku pecut ke putrajaya..
pergh jalan ok sampai highway putrajaya ke LDP puchong....
lepas je persimpangan MARDI, mataku terlihat kelibat kereta beratur panjang...
alamak..jem plak dekat persimpangan menghala puchong - shah alam di LDP...
aku amik keputusan masuk lorong kecemasan dan terus menghala ke Cyberjaya...
selamat la menghala ke Cyberjaya tak jem..
kemudian selepas masuk ke persimpangan aku buat u-turn ke kampung pulau meranti..
jalan ke rumah lama aku di putra perdana puchong jika nak elak toll..
hahahhaahhaha..
perghh jalan dgn lenggangnya di situ..
akhirnya aku sampai la ke rumah aku di Puchong Utama dalam masa 1jam lbh camtu dari opis aku..
perghh...penatnya.....

Opis 12 Jan 2010

Weee.....
akhirnya masuk opis gak aku hari ni...
ingatkan nak amik cuti lagi...
dah dua hari cuti sabtu ahad..
pastu semalam isnin gi exam..
alhamdulillah, semua yang amik exam semalam lulus...
korang nak tahu ke exam apa..
tak perlu la aku beritahu di sini...
hahahhahahhahahhaah...
nanti-nanti la..
hari ini aku nak buat apa plak kat opis...
waaa...aku tak tahu nak start buat apa lagi ni....
nak kena difikirkan dahula la...
huhuhuhuhuhuhuhuhu.....
aku buat bodo dan biul je la..
at least tak da la org nak ganggu aku sampai tengahari....
hahahahahhahha...

10 Jan 2010

Black Eye Peas - Meet Me Halfway



I can't go any further then this
I want you so badly, it's my biggest wish

I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day yes, i'm really missin' missin' you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl, what's up, it use to be just me and you
I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day, yes i'm really missin missin you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl what's up, what's up, what's up, what's up

Meet me halfway, right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Girl, i travel round the world and even sail the seven seas
Across the universe i go to other galexies
Just tell me where you want, just tell me where you wanna to meet
I navigate myself myself to take me where you be
Cause girl i want, i, i, i want you right now
I travel uptown (town) i travel downtown
I wanna to have you around (round) like every single day
I love you alway... way

Can you meet me half way (i'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Let's walk the bridge, to the other side
Just you and i (just you and i)
I will fly, i'll fly the skies, for you and i (for you and i)
I will try, until i die, for you and i, for you and i, for for you and i,
For for you and i, for for you and i, for you and i

Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Meet me half way, right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

9 Jan 2010

Awie - Terima Kasih

Lagu ni aku minat sgt2..
dah di tujukan khas kepada buah hati ku tersayang..

___________________

Terima kasih sayang
Ku ucap padamu
Kerana menyambut tanganku
Yang hampir layu
Badai cinta melanda Mengarah arus
Menjadikan pantai
Yang indah Kian bercelaru
Marilah oh sayangku Dekat...


Today 09 Jan 2010

Wee...
Aku busan giler ari ni...
mau tak nya...bangun tido je dah dekat kul 11.45...
wakakakkakakkakakak...
tu terlajak tido tu..
padahal smlm aku tido kul 11 lbh la gak...
di kira awal la dalam situasi sedemikian..
Bangun dari tido dalam kul 11.45 camtu..
Aku kemas bilik, pergh bersepah dan berhabuk la...
yela berapa lama plak aku tak kemas bilik..
Pastu balik dari kedah pun aku tak menyapu2 lagi..
wakkakakakaka....
pas je settle semua...dalam kul 12.40 aku ajak bido kuar makan...
kali ni aku nak makan jauh skit..
pikir punhya pikir aku gi makan kat apek kolej..
wakakkakakakkkakaka...
kat cheras sana tu..jauh la tu...
wakkakakakkakakakkka...
dalam kul 1.30 kot aku sampai sana..
weeee.....lepak2 pastu makan...
gerak balik puchong dalam kul 2 lbh camtu...
tapi aku ni kan kaki menyinggah..
aku singgah serdang jap...usha2 kedai ketuk keta ngan kedai tinted...
aku nak tny harga ketuk keta dan bido plak nak tny sal tinted..
pusing2 last sampai ke puchong kitaorg jalan2..
wakakakkkaakakkakaka...
ada la 2 3 kedai yang tinted dan ketuk keta yang ok...
pastu on the way nak balik plak...
aku singgah giant puchong jap...
hahahhahhahhahhhhaha..
menyinggah je kan kerja aku..
singgah beli barang dapur dan keperluan aku la..
huhuhuhuhuhuhu..
pusing-pusing dalam giant tu sampai satu pasar raya tu kitaorg pusing..
wakakakkakkaakkkakkaka...
dapat la pilih beberapa brg keperluan dapur kitaorg ni..
pastu dah settle bayar ingatkan nak balik terus..
keluar je dari kaunter tu kitaorg kena tahan..
ada la promotion face treatment kat situ..
bido plak tergoda nak mencuba...
dengan-dengan aku terlibat...
kitaorg cuba la buat face treatment pakai apa ntah jenama tu..
aku ingat kejap jer..mak aih dekat sejam kot pakai benda tu...
muka aku dah keras kot time tu..
huhuhuhuhuhuhuhuhu...
sembang2 pastu bido teringin nak buat rawatan kat pusat treatment tu kat sunway..
hhahahahaah..kitaorg pastu gerak gi kfc dulu..
nak beli Zinger Tower utk makan malam..
kuar2 giant tgk jam dah dekat kul 7...
mak aih..lamanya dalam tu...
wakkakakakkakakkakk..
last-last kitaorg gerak balik la..
aku dah malas nak singgah dah..dah lapor ni...
wakakkakaka


muka bido cam robot..
time ni nak gelak pun susah...
sakit ooo....



posing manja...wahahahahha...


ni la muka xbleh blah...


aku dah sadis time ni...
huhuhuhuhuhuhu


sakit ooo nak gelak pun xleh...
dah keras kot time ni...,
wakkaakkaakkakka..

Bowling After Work 08 Jan 2010

Weee....ptg smlm dekat2 kul 5 aku dapat call..
heheheheehhe..
ada org ajak main bowling kat mines bowl..
apa lagi terus aku ikut la...
wakakakakakakkakakaka..
boleh la lepas kerja hilnagkan stress main bowling...
org lain satu opis sibuk main badminton la..
kitaorg main bowling dari kul 5.30 hingga kul 6.30ptg kot tak silap la...
aku parking keta kat opis sebab pi ngan officemate gak..
tapi kali ni aku hanya berjaya di tempat ketiga dan tempat kedua sahaja..
weee..next week aku exam..


rilek sudah..


aku, kd, najib dan bro wan shafi..
kitaorg main berempat jer.....tapi pergi berlima...yang kelima tu taknak gambar diambil..
huhuhuuhuhu..


selamber..


scoring yang rendah giler..
N = Najib
P = Pyan
K = KD
W = Wan Shafi


Ni last game...
boleh la aku score 121 jer...
huhuhu..cian najib..asyik last jer...

so happy la ptg2 jumaat dapat main bowling just for fun..
hope next time dapat lagi bermain sebegini.....

6 Jan 2010

Kembung Perut ~~ Klinik Lagi

Ades....sakitnya perut aku bila kembung dan masuk angin....
huhuhuhuhuhuhuu...
balik dari opis tadi ptg aku terus mandi pastu makan..
lepas je makan, mak aih..kembungnya perut aku..
huhuhuhuhuhuuhuhu...
aku siap2 ajak din(membe serumah aku) gi klinik tadi..
ades..minggu lepas hari ahad dah gi klinik kat kedah..
ni aku kena gi klinik kat sini plak..
aku gi la klinik putra perdana..
huhuhuuhuhuhuhuhuuhu..amik ubat...ubat yang klinik lepas pun tak abis lagi...






Lady Gaga - Just Dance



Just Dance from Lady Gaga...layan je la..

5 Jan 2010

Tahun Baru 2010

Waaaa....
dah masuk tahun baru 2010 la..
hahaahahahaahaha...
maaf la lambat update..
aku bercuti dan takda connection ke internet..
waa....
lama siot aku bercuti..
tapi cuti pada kali ini membuatkan aku happy untuk menghadapi tahun 2010...
tetapi banyak kenangan pada 2009 yang tak dapat dilupakan..
hehehehehehehee...
semoga kehadiran 2010 memeriahkan lagi suasana hidupku...
selamat datang 2010 dan selamat tinggal 2009.
Enter a long URL to make tiny: