28 Mar 2010

Sepetang di Putrajaya

Wee....ptg tadi aku ngan bido jalan-jalan di putrajaya lepas tgk wayang kat The Summit USJ...
Hajatnya nak pergi jumpa Abg Yus nak buat keta si bido ni..
Tetapi sampai ke malam tunggu punya tunggu..
tak jumpa-jumpa jugak abg yus...

so masa petang tadi ngan bido lepak2 la kat area masjid putrajaya..
sambil lepak2 tu..jalan-jalan la pusing kawasan tu..
apa yang best sangat sal area situ sampai beberapa bijik bas pun ada situ..
hahahhahahhhahah...

so biar saja gambar berbicara...
sebab dah terlalu busan kot kitaorg lepak situ..
dari kul 4 lebih sampai kul 7...
sempat solat asar kat dalam masjid putrajaya...


Pejabat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan a.k.a Pejabat Perdana Menteri..


Ni tangkap dari dalam masjid putrajaya..


Kubah Masjid Putrajaya..




Try this angel view..


Masjid Putrajaya..


Bido dgn aksinya...


View dari dalam masjid putrajaya...


Pintu gerbang masjid putrajaya.



selepas pintu masuk masjid..


View dari cruise putrajaya kat bawah tu..



View di petang hari....


Nice view...


Di kala petang menjelang senja..



xjelas la gambar aku....



Muka keletihan kot...


Cantiknya...



Keindahan Pencipta Langit dan Bumi...
Simbol keagungan ALLAH S.W.T yang Esa..


Jom pulang.....
Pergi makan kat bangi dalam jam 7 lbh..
pastu pi umah arip pau jap..
pastu kul 9 lebih gerak balik...


Ni semua aku tangkap pakai Camera Phone N5800...
ok la jugak...
cuma kurang skit dari Cam Sony Cybershot aku...

huhuuhuhuhuhuhu...

Gunung Datuk XPDC | Sabtu 13 Mac 2010 Cont...

Seperti aku janji dalam blog yang lepas...

aku akan upload gambar xpdc gunung datuk lagi..



Ni kat puncak..



Beramai-ramai amik gambar...




Batu misteri....



Keindahan alam...



Curam ni beb.....hahaha


Nice pic...


memandang jauh ke hadapan...


Model tetap cam aku ni...hahaha..nice..


Panjat jangan tak panjat...


Berehat di puncak batu...




Pic permandangan...



Nice view...


Jangan pandang bawah...
hehehhehehe


Otw turun.....weee...

ok la...setakat ni sahaja la....
Lain kali panjat gunung lain aku akan update cepat skit...hahahh

24 Mar 2010

Gunung Datuk XPDC | Sabtu 13 Mac 2010

Salam,
Maaf lambat update pasal Gunung Datuk XPDC....
Berlaku pada hari sabtu yang lepas...
tujuan untuk menambah bilangan gunung sebelum gunung kinabalu...
hahahaahhahahah...

bergerak dari opis CSM jam 3.30 petang kot...
aku pun tak sempat tgk jam...
sampai di kem gunung datuk dalam kul 5.45 camtu rasanya..
gunung datuk ni ketinggian lebih kurang dalam 870 meter..
itu dari aras laut la..
berkhemah di kem selama satu malam...
dan mula mendaki pada sabtu pagi jam 8.30 pagi..
sampai di puncak lebih kurg jam 10.30 hingga 10.45...
berada di puncak selama hampir 2 jam..
mula turun pada pukul 12.30 tghari camtu....
selamat tiba di kem pada pukul 2.00 ptg camtu...

ok aku akan cerita pada gambar...


On the way ke rembau..


mendaki dan berjalan ke kem...


Penerangan memasang khemah dari saudara Am.



Mendengar taklimat yang diberikan....


sesi cam ice breaking...


berkumpul sebelum mendaki


berehat sebentar bersama kit kat....


ketibaan di atas gunung..



dah sampai puncak batu...



posing dulu...hehehehe..

~~~nanti aku upload lagi gambar-gambar ye~~~

8 Mar 2010

Ini entry pasal member opis aku si Kydie a.k.a Black Cat

Weee....
Malam ni aku nak cerita skit sal sorg member opis aku ni..
Namanya Kydie dah ler xpun Black Cat..
Apsal aku panggil dia black cat..
nak cerita la ni...sebab baru2 ni je aku panggil dia camtu..
bukan apa...dia ni suka je hari2 pakai pakaian warna hitam..
dulu dia tegur aku, bila masuk KRC je mesti aku pakai pakaian hitam atau gelap..
sekarang, kan dia sendiri pun suka pakai camtu..
si Kydie macam2 leh panggil..
Panggil Cat pun boleh, khadijah pun leh, atau kydie pun leh...
dia ni sorg yang suka dgr luahan hati member2 dia termasuk aku la..
tu masa aku tgh pening kepala sal hal aku kat opis la..
kekadang gi le sembang2 ngan dia...
release skit tension tu..
ntah la aku nak citer apa lagi sal dia...
tapi teman sehati sejiwa(couple a.k.a boyfriend) dia lagi best...
buat entry khas untuk si cat ni...
tahniah buat aus, sebab berjaya menambat hati cat..
doakan korg bahagia sehingga ke pelamin diraja sehari dan akhir hayat...
aku ni kan macam ni..gila-gila skit..
suka-suka je kacau2 si cat ni..saja..
jangan aus marah aku plak kalau kacau si cat ni...
hehehhhhheheheheh...
cat memang baik hati la, tapi kalau dia marah pergh kalah kucing nak bercakaran...
hehehehehhe...ni dah masuk mengutuk dah ni....
rasanya kat sini je kot..
apa yang aku nak highlight cuma nak cakap...
Kydie a.k.a Black Cat seorang yang baik hati dan periang...
semoga ko selalu cam ni....jgn marah-marah....heheheheh...



time ni dia tgh dgr luahan hati membe dia...
hehehehhe...
aku siap screen cap lagi cat oii...


pastu suh aku buat entry sal dia...tapi aku malas time ni....
so buat je la...kang dia xkredit, aku kredit dia plak..


gambar ni aku curi kat CAT nyer blog..
kredit to aus dan cat.. ko jgn marah aku erk..
best betul aus buat entry sal teman istimewa dia a.k.a membe opis aku, si cat...
hehehehehhehehehehe...
nanti aku buat sal teman istimewa aku plak...
thanks to aus coz maybe aku leh curik idea dia...hehehehhe..

7 Mar 2010

Haddaway - What is love?

Like this song..




CHORUS:
What is love
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
What is love
Yeah
Oh I don't know
why you're not fair
I give you my love
but you don't care
So what is right
and what is wrong
gimme a sign
(chorus x2)
uoh oh...
Oh I don't know
what can I do
what else can I say
it's up to you
I know we're one
just me and you
I can't go on
(chorus x2)
uoh oh..
What is love
What is love
What is love
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
Don't hurt me
Don't hurt me
I want no other
No other love
This is your life
our time
When we are together
I need you forever
Is it love
(chorus x2)
uoh oh..
(chorus x2)
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
Baby don't hurt me
Don't hurt me
no more
what is love?!...

1 Mar 2010

Hentian Puduraya ‘tenggelam’

2010/03/01

KUALA LUMPUR: Hujan lebat hampir satu jam semalam mengakibatkan banjir kilat di Hentian Puduraya, malah paras air naik mendadak menyebabkan laluan itu sukar dilalui kenderaan ringan terutama motosikal.

pix_middle

TENGGELAM...dua gambar menunjukkan sekitar Puduraya digenangi banjir kilat.
TENGGELAM...dua gambar menunjukkan sekitar Puduraya digenangi banjir kilat.

Sumber Capaian : Harian Metro Online
Kredit to : Harian Metro Online
______________________

Tertarik berita pasal ni..
Actually petang smlm semasa hujan turun renyai2..
Aku baru je sampai Puduraya dari Kedah..
Biasa la cuti 3 hari kan..so aku balik kedah la..
Tapi masa aku sampai puduraya sekitar jam 4.30ptg..
Keadaan kawasan sekitar puduraya masih lagi baik..
Tetapi beberapa jam selepas itu, seperti gambar di atas la...
Pergh...cepat sungguh....hahahahahahhaha..
Biasa la keadaan ni di Kuala Lumpur..
Kerap kali banjir kilat...

Enter a long URL to make tiny: