29 Dec 2011

=| Lirik Lagu : Dadali - Disaat Aku Mencintaimu |=


video



Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

5 Dec 2011

=| Lirik Lagu : Selena Gomez & The Scene Lyric : "Love You Like A Love Song" |=



Selena Gomez & The Scene Lyric  : "Love You Like A Love Song"


[Verse 1]
It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

10 Nov 2011

=| Informasi : Apa itu KOD QR secara ringkas|=



Kod QR Ialah satu bentuk evolusi kod bar dari satu dimensi kepada dua dimensi. Penggunaan Kod QR adalah sangat biasa di Jepun kerana keupayaan ini untuk menyimpan data yang lebih besar daripada kod bar, untuk mengekodkan maklumat dalam bahasa Jepun boleh menampung surat untuk kanji.

15 Oct 2011

=| Info : Sultan Kedah Dipilih Yang di-Pertuan Agong Baru |=


Sultan Kedah Dipilih Yang di-Pertuan Agong Baru Sekaligus Catat Sejarah Baru
KUALA LUMPUR: Majlis Raja-Raja dalam mesyuarat khasnya pada Jumaat bersetuju mengisytihar Sultan Kedah Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong yang baru berkuatkuasa pada 13 Disember ini untuk tempoh lima tahun.
Sultan Abdul Halim akan turut mencatat sejarah baru iaitu menjadi di-Pertuan Agong buat kali yang kedua dalam sejarah pemerintahan baginda.

7 Oct 2011

=| Lirik Lagu : Malaysian Boy |=



[Altimet]

Salam si anggun si gadis ayu
Dari kotaraya ke pedalaman kamu
Dari Likas ke Pekan Rabu
Di carta aku kau nombor satu
Aku berikrar aku berjanji

5 Oct 2011

=| Takirah : Tujuh kalimat yg harus dbiasakan. |=

1.Bismillahirrahmanirrahiim :)
Setiap kali hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulillah :)
Setiap kali habis melakukan sesuatu.

3.Astaghfirullah :)
jika melakukan sesuatu yg buruk.

=| Sahabat : TIP PERKAHWINAN |=

1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.


2. KETIKA MELAMAR

Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.

29 Sep 2011

=| Lirik Lagu : Basshunter - Now You're Gone |=

Layan di pagi hari....


video


Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

16 Aug 2011

= | Pengajaran : Yang Tiada Otak? | =

Ada seorang cikgu tadika yang TAK PERCAYA wujudnya Tuhan. Dia pun berfikir bagaimana hendak mempengaruhi kanak-kanak di tadika tersebut supaya tak percaya wujudnya Tuhan. Tiba-tiba, dia mendapat satu akal...

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan?
Murid-murid : Ada cikgu.

14 Aug 2011

=| Lirik Lagu : B.O.B ft Bruno Mars - Nothin' On You |=

Petang ni layanz lagu camni plak..
hehehehe..
lagu ni pun best kot..
hahahhahahahaha..
jom layanzz....

video


Nothin' On You

13 Aug 2011

10 Aug 2011

=| Personal : Dulu dan Sekarang |=


Assalammualaikum...
Sesaja busan-busan kan..
Aku tengok la gambar-gambar aku dulu dan sekarang..
Berbeza la jugak kan...
hehehehehehe...
korang layan kat bawah ni...hohohoh...


1 Aug 2011

=| Personal : Ramadhan 1432H 2011M |=

Salam ramadhan kepada pembaca semua..
baru ada mood nak update belog di bulan ramadhan..
hari ini hari pertama kita berpuasa..
semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan baiknya..
selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat..
tak kira anda di Malaysia ataupun diluar negara atau mana-mana sahaja..
semoga amalan anda semua di bulan ini diterima Illahi..
jangan lupa lipat gandakan ibadah dengan amalan-amalan sunat, solat terawikh, dan sebagainya..

di bawah ni adalah jadual sahur dan berbuka bagi wilayah persekutuan kuala lumpur sahaja tau.

24 Jul 2011

23 Jul 2011

=| Outing - Muzium TUDM Sungai Besi |=

Muzium TUDM
Hari ni...aku memang takda keja kan..
Jam 1245 dapat call dari reza..
Senior aku di opis aku bekerja kan..
Ajak aku pi muzium TUDM kat Sungai Besi..
Temankan dia dengan anak-anak dia yang nakal bersama anak rakannya..
Jom layan gambar yang terpilih kat bawah..
Gambar sikit jer...hehehehehe...
Gambar lain-lain aku xdapat upload..
layanzzz kat bawah ye....

=| Personal : Dinner Sekretariat AGCSM 22 Julai 2011|=

Ni aku masa dinner tu.


Hai all..
Nak bercerita pasal semalam 22 Julai 2011 aku pergi dinner untuk meraikan sekretariat AGCSM.....

21 Jul 2011

=| Personal : Teringin Nak Main Bowling!! |=

Waaa....
tengok tajuk belog aku ni kan..
tetiba dah rasa cam lama sangat aku tak jejak kaki aku kat lane bowling..
hohohoho...dah gaji nanti memang nak gi main....
dah lama sangat kot...dah lupa la camana nak baling bola bowling tu...
hahahahahahahah...
pergh....memang teringin sesangat ni...
tambah kalau ada yang sudi belanjakan aku..
hahahahahaha...

Ni je pic yang ada muka aku kat Sunway Mega Lanes
Pic ni penghujung tahun 2009
Main bowling ngan si bido..partner umah aku
kurus kan aku masa ni..hehehehe


19 Jul 2011

=| Informasi : Kereta Terbang Ibarat Transformer |=


Kereta Terbang Ibarat Transformer




LONDON 18 Julai – Konsep kereta terbang yang telah lama dicetuskan bakal menjadi kenyataan di Britain dalam masa lima tahun lagi apabila pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) dilapor telah meluluskan satu model kereta futuristik itu baru-baru ini.

18 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Black - Aku Rindu Sayang Kamu |=

video

Black - Aku Rindu Sayang Kamu

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

14 Jul 2011

=| Personal : FB Report Card |=

Sofian Akasah FB Report Card for July 2011

Hahaha...
Tak sangka FB pun ada report card...
Lepas baca blog tu
sesaja je aku try kan..
so cemerlang x?...hehehe
Kalau korang nak view report card korang leh klik kat bawah ni..

13 Jul 2011

=| Lawak Serius : Ragam Isteri Dan Suami |=

Sekadar hiasan


KISAH 1

Laki talipon,> > Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?

Bini jawab,
Takmau bang, bini awak diet...

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

Bila laki query balik,
Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....

Bini jawab,
Memangla orang kata takmau apa-apa...
Tapi belikan jerla apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?

12 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Rossa - Ku Menunggu |=




Rossa - Ku Menunggu

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

9 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Wings - Hukum Karma |=


Wings - Hukum Karma

Oh...Dalam dunia
Oh...Kita raja
Oh...Jangan lupa
Oh...Jangan gila

=| Personal : Perjuangan Belum Selesai |=

My Flying Kick


Hohoho...
Semangat untuk teruskan perjuangan...
Perjuangan untuk hadapi masa hadapan..
Perjuangan yang belum tentu..
Perjuangan untuk keselesaan bersama..

Semoga semangat tidak luntur  untuk terus berjuang  dalam kehidupan kini dan masa hadapan.

8 Jul 2011

=| Notis : PENUTUPAN / LENCONGAN JALAN SEKITAR KUALA LUMPUR PADA 9 JULAI 2011 |=

Pihak polis akan membuat penutupan / lencongan jalan di sekitar Kuala Lumpur bermula 12.01 tengah malam ini (9 Julai 2011).

Jalan - jalan yang terlibat adalah :-
- Sepanjang Jalan Syed Putra, Jalan Istana, Jalan Bukit Petaling, Jalan Bellamy dan kawasan sekitar Istana Negara;

- Sepanjang Jalan Sultan Hishammuddin, Jalan Lembah Perdana, Jalan Chenderasari dan kawasan sekitar Masjid Negara;

5 Jul 2011

=| Personal : Kali ketiga cukuplah.. |=

Sekadar hiasan

Kali pertama..
Berlaku perselisihan kali pertama..
boleh la saling meminta maaf..
mungkin salah aku , dia , kamu, engkau, dan seangkatannya..
boleh berbaik semula dan beramah mesra...

4 Jul 2011

=| Khas : Friends Blog Remove |=

Hi all...
Agak la aku tak update belog aku ni kan..
Sibuk sangat sekarang ni dan emosi yang terganggu sebab keja dan macam2..
Aku akan keluarkan senarai "friends bloglist" yang kat sebelah paling kanan tu..
Aku akan check yang lebih dari setahun dan keluarkan..
Kepada kawan-kawan yang aku dah keluarkan belog korang...
Kalau still nak ada kat senarai "friends bloglist" aku...
Nanti korang emel je kat emel google aku kat bawah ni..
enturbsysma87@gmail.com
Sekian, harap maklum.

3 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Taio Cruz - Break Your Heart |=


Taio Cruz - Break Your Heart

Now listen to me baby
Before I love and leave you
They call me heart breaker
I don't wanna deceive you

28 Jun 2011

=| Lawak : 25 sebab suami 'mental'!! |=

Sekadar Hiasan

Ni cam lawak serius pun ada gak kan..
antara 25 sebab si suami anda boleh menjadi mental...
hahahah...
mari saksikan dan baca di petang hari ni..
hehehehe....
aku belum kawen lagi so aku xtau la camana bila dah kawen...
layan jela kat bawah ni...hohohoho

25 Jun 2011

=| Lirik Lagu - Suzanne - Muah |=

Suzanne  - Muah



Muah Muah

Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu

23 Jun 2011

=| Kempen : One Young World Youth 'Impact' |=


Do have a young entrepreneur spirit in you?Here is your chance to tackle pressing issues in the society and be amongst the best young leaders of Malaysia. If you have a project that could possibly make a difference to the society, this is your opportunity to make it happen! Your project could possibly be included in the upcoming global youth summit - One Young World at Zurich, Switzerland in September 2011.All it takes is one powerful idea to make a big impact on the society the way YOU want to.

22 Jun 2011

=| Tag Iklan |=

Hai all...thanks kalau ada sesapa yang sudi membaca post aku kat sini..
semalam lepas aku post kat fesbuk link belog aku..
aku tgk traffic naik sampai 70 lebih...
thanks kekawan kat fesbuk yang klik link belog aku..
by the way....aku bukan terdesak sangat sampai post banyak iklan..
actually dari aku biarkan je iklan tu dalam profile aku kat says.my kan...
baik aku letak kat belog ngan fesbuk aku. serta twitter aku kan...
so kalau ada kengkawan yang sudi baca belog ni...
sudi-sudilah klik post iklan yang aku post...
klik je Just Click-click atau Read More tu..
kalau korang nak join says.my just klik je kat sini....
says.my adalah satu laman web yang menawarkan pelbagai iklan mengikut pelbagai lapisan masyarakat..
nanti ada masa aku akan cerita dan cara-cara nak join says.my kat belog aku ni..
ok yea...thanks allz...

10 Jun 2011

= | Tazkirah : PESANAN Imam Ghazali | =

Ok petang-petang ni kita tgk tazkirah plak..
hOhohhohoh..
dah tak tahu nak hapdate apa dah kat belog aku ni..
di bawah ni adalah pesanan Imam Al-Ghazali.
Semoga dapat manfaat daripada pembacaan kita...




9 Jun 2011

= | Tanda Lelaki Serius Jatuh Cinta | =



Sekadar Illusi

Air mata lelaki, keegoan terlerai, sukar dilihat, tersorok rapi,
dalam di lubuk hati, hanya wanita bertuah dapat melihat,
serta selami apa yang dirasai..

= | Khas : Follow & Di Follow | =


Khas kepada sesapa je yang baca belog aku ni..
Kalau nak follow dan difollow oleh tuan empunya belog ni..
Sila tinggalkan link kat ruangan komen selepas kelik follow...
Senang aku nak trace dan follow balik..
Tak pun tinggalkan je mesej kat chatbox tu suh aku follow..
Hahahahha..
Dan juga aku akan letakkan link belog korang kat member's blogslist tu..
Hanya 25 updated belog je akan appear kat situ...
So rajin2 la korang update kalau nak appear kat situ kan...
hehehehehe....

p/s : perasan kan..sapa la yang nak baca belog ni..hohoho..
busan kan...

Busannya

= | Tak Der Semangat | =

Hanya Ilusi
Hey All....tak tahu la sapa yang rajin nak baca belog aku  ni kan...
Siyes sejak 2 menjak ni aku memang takda semangat nak buat keja..
Sorry la kalau boss aku baca belog aku ni..
Bukan sebab apa aku takda semangat..
Aku ni suka buat teknikal sebenarnya...
Tetiba ditukarkan ke bahagian sekarang ni..
Dah la kurang teknikal dan lebih kepada pengurusan.
Even dah 6 bulan kat department baru ni..
Aku still bertahan untuk cari experince lagi ni..
Tapi still aku suka buat teknikal, walaupun dah 6 bulan aku xbuat teknikal..
Kalau ada projek2 teknikal memang aku nak involved la..
Hoohohoho...

8 Jun 2011

= ~ = Laksam Please = ~ =

gambar sekadar hiasan


Nak laksam please..
Ni kes bincang pasal pot luck arr...
Tetiba bos suh kitaorg buat laksa untuk potluck akan datang..
Tapi dengan tetiba plak aku teringat laksam..
Wa..teringin plak nak makan laksam ni..
Please kalau boleh nak gi pasar malam mana-mana petang..
Nak pi cari laksam... Nak tunggu balik kedah lambat lagi kan..
huhuhuhuhuhu..
Kalau tak dah suruh mak aku buatkan laksam..
Resipi laksam mak memang sedap... Mak!!!!!!!! nak laksam.....

Testing new setting!@ jump break...hohoho...

Hehehe...baru aku tahu nak buat jump break...

Check this out!!

7 Jun 2011

= | mau pergi bercuti dan berehat | =

Salam...sorry la..entry kali ni aku baru nak update...asyik copy cat belog org je kan...hahahaha...entry ni aku nak pi berbulan madu *eh silap..nak pi bercuti....walawei...aku dah letih badan dan otak dah ni...nak kumpul duit nak gi berbulan madu la..*eh silap lagi..bercuti sambil berehat badan dan otak...harap-harap hujung bulan ni dapat la pergi bercuti...hohohohoh.....

2 Jun 2011

Kenyataan Dari Secret Recipe Malaysia!!

Secret Recipe MalaysiaMaklum-balas terhadap Artikel Blog.

Saya, Wan Zawani Bt. Wan Ahmad, Eksekutif Halal daripada syarikat Secret Recipe ingin menyatakan maklum balas di sini berhubung hebahan atau kandungan artikel blog yang telah dibawa untuk perhatian kami. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku walhal perkara ini langsung tidak terjadi di syarikat kami kerana kami sepenuhnya menggunakan bahan-bahan ramuan yang halal serta mendapat pensijilan halal dari daripada badan yang diiktiraf iaitu JAKIM. Jika terdapat sebarang kemusyikan berhubung perkara ini, anda boleh berhubung terus dengan pihak kami di talian 03-78034891 dan berhubung dengan saya. Dengan ini, kami juga ingin memaparkan kenyataan rasmi daripada syarikat Secret Recipe berikut

14 May 2011

WAJIB BACA: Penyimbah Asid Si Pengkhianat Yang Celaka dan Kurang Ajar




Salam 2 all,

Inilah muka si pengkhianat yang celaka dan kurang ajar penyimbah asid yang menimbukan 
kekecohan dan kegelisahan orang ramai di KL akhir-akhir ini. Pihak polis telah menyebarkan 
Fotofit suspek ini untuk dikenal pasti supaya orang awam mengambil langkah berjaga-jaga. 
Suspek telah mencederakan mangsanya dengan menyimbah asid ke muka tanpa sebarang 
sebab. Setakat ini suspek telah mencederakan 21 orang yang kesemuanya wanita termasuk 
budak sekolah.Kali terakhir suspek dilihat dijalan desa pandan bermotosikal dengan memegang 
botol tidak berpenutup untuk mencari mangsa terbaru. Jika terlihat suspek terbabit segeralah 
hubungi Rakan Cop 03-21159999 atau SMS 32728.


8 May 2011

Putrajaya Outing Mei 2011

Weeee....hari ni mencuci mata sambil bergambar...cuti mata untuk relaks di putrajaya...hehehe...first sekali pergi PICC jalan-jalan tgk Karnival perkahwinan jam 3 petang..pastu gi minum-minum..then lepak kat presint 2 sampai malam...hehehe..bawah ni gambar yang aku amik sepanjang petang danmalam di putrajaya...guna kamera biasa jer...janji ada gambar..hehehe..



Kereta aku park cantik2 dulu

21 Apr 2011

Starbucks Cocoa Cappuccino


Hehehe....saja je nak update sal ni..
First skali bila hirup cocoa cappuccino ni pada hari ni..
Huuyooo...terasa la gak beb...hehehehe...
----------
Review skit kat bawah ni :

19 Apr 2011

14 Apr 2011

SHARE THIS CAMPAIGN

Keep Your Promise  profile image

Keep Your Promise

The 8 Millenium Development Goals (MDG) with a target date of 2015 calls for immediate action and participation.

  1. Eradicate Extreme Poverty and Hunger
  2. Achieve Universal Primary Education
  3. Promote Gender Equality and Empower Women
  4. Reduce Child Mortality
  5. Improve Maternal Health
  6. Combat HIV/AIDS, Malaria and other Diseases
  7. Ensure Environment Sustainability
  8. Develop a Global Partnership for Development

With little time to spare, awareness is the key to the start up of a big action with small combined efforts.YOUR effort!

The focus on the MDG 5 - Improve Maternal Health to raise awareness in Ireland has sparked a global instinct to take action and place human right actions where it should be - in the press!

With a video, part of ASK’s Keep Your Promise campaign, Irish youth leaders share important facts about Maternal and Reproductive Health.

Pregnancy and childbirth related deaths are the number one killers of girls aged 15 – 19 in low-income countries - one of the many facts that young people are not aware of.

Get yourself in touch with global issues and stop living in ignorance.

Check out the video below and don't forget to sign the declaration on :http://www.facebook.com/KeepYourPromise?v=info#!/KeepYourPromise?v=wall

http://www.youtube.com/watch?v=BF-uBEOGl8s&feature=player_embedded&yssid=416741

Enter a long URL to make tiny: