28 Mar 2011

Gempar!!! Kisah Seorang YB Yang Di Fitnah Tidur Dengan Perempuan.....



YB misteri...


Suatu hari, sedang YB ini sedang berehat, Blackberrynya berdenyit-denyit.

Satu BBS masuk.

YB menekan punat-punat Blackberrynya.

YB itu membaca mesej yang tertulis :
"Saya pernah tidur bersama-sama YB. Supaya saya tidak membocorkan
rahsia ini, YB harus masukkan wang ke dalam akaun saya. Kalau tidak,
akan heboh satu negara. KArier politik YB akan tamat. YB akan malu
semalu-malunya..."

YB menyandar ke kerusi empuknya. "Habis aku, kali ini!" dia merungut
sendirian.

Dia mula membayangkan isterinya yang punya jambul seperti ayam belanda
dan berbadan bulat seperti tong gas.

Dia membayangkan bagaimana isterinya yang montel itu akan mengamuk.

Dia juga membayangkan akan head line akhbar-akhbar tempatan seperti ini :
Panas!!!! Seorang YB yang tak sedar diri didapati selalu bermukah dengan
perempuan murahan.
YB cuba membuat agakkan akan siapa perempuan yang telah mengugutnya itu.

Tapi YB tidak menemui jawapannya.

Mungkin kerana terlalu ramai perempuan yang pernah dilimpahkan spermanya
sehinggakan dia sendiri tidak mampu untuk mengingati semua perempuan
tersebut.
Akhirnya, YB mengalah.

Dia memasukkan sejumlah wang ke dalam akaun perempuan tersebut.

Bagi YB wang tidak ada masalah baginya. Hasil rasuah 14 tahun lepas yang
dibuatnya pun belum habis lagi.

Belum masuk lagi dengan duit-duit rasuah yang baru dan akan masuk.

Bagi YB, jawatan sebagai YB mesti dipertahankan.
Kalau jawatannya sebagai YB terbang, dia akan hilang segala-galanya.
Dua minggu kemudian:
Sekali lagi perempuan itu menghantar mesej yang sama. Masih lagi menagih
wang daripada YB.

Masih lagi menggunakan modal ugutan yang sama:
Saya pernah tidur bersama-sama YB.
YB tidak banyak pilihan. Sekali lagi dia memasukkan wang ke dalam akauan
perempuan tersebut.
Untuk dua minggu selepas itu, YB sudah tidak mendengar apa-apa lagi
berita daripada perempuan tersebut.

Sehinggalah pada suatu pagi, perempuan itu menghantar satu SMS meminta
supaya dimasukkan sejumlah wang ke dalam akaunnya.

Masih lagi menggunakan modal yang sama :
Saya pernah tidur bersama-sama YB.
Melalui nombor telefon SMS yang dihantar itu, YB cuba mencari siapakah
gerangan perempuan tersebut.
"Siapa sebenarnya kamu ni?" tanya YB. "Takkan YB tak ingat." balas
perempuan tersebut.

Kemudian dia sambung lagi, "Mesti banyak perempuan yang telah ditiduri
YB sampaikan YB sendiri konpius"
"Sekurang-kurangnya, bagi tau la siapa nama kamu. Di mana kita pernah
tidur sama-sama," YB seperti merayu.
"Saya boleh memberitahunya. Tapi selepas YB memasukkan dulu duit saya
itu," balas perempuan itu.

Manja bunyinya, sangat menggoda.
"OK," kata YB ringkas.
Selepas memasukkan wang yang diminta, YB menelefon semula perempuan
tersebut.

YB bertanya "Siapa nama kamu? Di mana saya pernah tidur dengan kamu?"
"Nama saya Mimie," balas perempuan itu.
"Mimie? Mimie yang mana satu?" tanya YB
"Alaaa...saya pun satu parti juga dengan YB," balas Mimie.
Kemudian Mimie sambung, "Saya pernah tidur sama-sama dengan YB dalam
dewan."
"Dalam dewan???" YB kehairanan.

Seingat YB, dia tak pernah tidur dengan perempuan dalam mana-mana dewan.

"Dalam Dewan Jin Pakai Toceng".

"Masa tu perhimpunan agung tahunan parti Jembalang Tanah" .

Masa Presiden parti kita buat ucapan, saya duduk di belakang dan
saya lihat YB tertidur. Masa tu juga saya pun tertidur.

Kita sama-sama tidur sebab ucapan Presiden tu sangatlah memboringkan,"
kata Mimie.

"Kita sama-sama tidur yer..." bisik YB.
"Hampeh, aku tertipu dah!!!..." kata YB pelan-pelan dalam hati.


tandatangan
Nota: Cerita ini tiada kena mengena dengan sesiapapun. Hanya rekaan
semata-mata.


--------------------

Ulasanku : wawawa...aku tergelak kot baca cerita ni...

24 Mar 2011

tutorial http://heartbeat.my - via mama zharfan blog

Sedang berjalan-jalan kat blog yg ada kat list members aku ni http://www.suzie284.com dapat la idea nak masukkan iklan http://heartbeat.my , kat blog http://www.suzie284.com ada menunjukkan cara untuk mendapatkan wang dengan banner-banner iklan http://heartbeat.my , just cuba...

pinjam sekejap ye mama zharfan pasal sticky note kat blog awak..


~this is a sticky post ~
selain Nuffnang (time ada BE lah), me dpt gak duit blogging melalui Heartbeat!! sblm tu, sila click dulu my HB banner ni...heheh


;




and yeahhaaa...uolls telah menderma 4 sen kpd me, (tp one click per day lah coz click2 tu based on UV gak, so kalau IP yg sama click byk2 kali pun, dikira one click ajer per day ;)

utk memberi semangat dan bukti kpd uolls betapa Heartbeat ni boleh jd membukit, sila lah skodeng my latest earnings yer...jgn malu2...;) --ni income utk dec-7 mac 2011 (3 bln seminggu)



saper nak bagi duit free2 kan..so far me dh berjaya mengumpul RM 428.16 tu --me dh cash out 3 kali so far..me request cash out manual ie via email ajer, duit direct masuk dlm akaun maybank me, cepat and hassle free!! tp kalau nak request cek pun boleh jer..me lagi suka direct bank transfer) 2 minggu jer tau prosesnya utk HB bank in duit dlm akaun :) beshh sbb cepat :)


uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..

gliterati nuffnang? ooo, jgn risau, tak affect pun, not at all, 100% me guarantee!! me dh tanya Nuffnang direct pun!! no worries ok!! Heartbeat bukan competitor Nuffnang pun, sbb HB jual brg2 souvenir, bukan advertising company mcm Nuffnang or innity(pakcik hijau) etc.

uolls yg belum register, ni me copy paste full tutorial, me amik dari blog anje a.k.a mama balqis . tq yer anje--laju income HB anje tau--dh cash out RM160 tu after 2 months :)

so far, those yg dh boleh cash out hasil heartbeat ni ialah anje, miza yusof, cute mum...and there will be more and more -- lagi cepat join, lagi cepat membukit income tu!! Jgn tunggu lama2..

nilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat kat blog me ni yer...












2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klikcontinue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
(seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang samauntuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!!

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click!
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :)
free money babe, takkan tak nak :p

note 1 : feel free to ask yer--me akan jwb segala persoalan setakat yg me tahu--mcm duta HB plak ni :p -- kalau uolls perasan, me ada dpt bonus RM10 dlm statement HB mcm me tunjuk kat td (written as "others")--sbb me aktif dok promo2 HB tu...RM10 memang lah ciput, but again, it's free money--me tak kuar air liur or peluh pun, setakat promo2 kat blog entry ajer :p

if u click my HB, let me know kat cbox or ruangan comment, sbb me akan balas ur click tu--4 sen pun kalau ramai yg click, bermkana tu...

note 2 : saper2 yg nak copy full tuto (entry ni) utk promo HB kat blog masing2, silakan yer. just mention/backlink to my blog ajer :) sbb me sgt2 paham, tanpa full tuto entry, agak susah nak convince org utk join HB :)
----------------
Thanks and credit to mama zharfan

Busan sungguh~~

Di kala ini aku terpikir nak buat satu blog untuk berniaga secara online...
tolong bagi cadangan nak meniaga apa...
keserabutan untuk mencari barang yang sesuai untuk diniagakan...
bagaimana erk aku nak mula...
ades...buntu mencari idea..

14 Mar 2011

Apa lagi?

Apa lagi selepas ni..
Aku nak buat apa?...
Senangkan datang dan pergi...
Begitu je kan...tersangat best..

12 Mar 2011

Omg, can you imagine a time machine blender?!

Omg, can you imagine a time machine blender?!

SABTU YANG DINGIN

Pergh...sejuk dan dingin jer hari ni..hahaha..
apa cerita sekarang...dah lama kot aku tak update blog ni..
bukan sibuk...tetapi kekurangan idea yang best nak buat posting...
waaa...buat masa sekarang aku akan copy dan paste je post yang aku rasa berguna untuk kita semua..heheeheh...so nanti kita jumpa lagi...

10 Mar 2011

MIDDLE OF THE ROAD - SOLEY SOLEY 1971

Teringat cerita hantu kak limah balik rumah...cari-cari jumpa gak lagu ni...layan....



Just a little bit lonely
Just a little bit sad
I was feeling so empty
Until you came back
Until you came back
Until you came-

Ooh Soley Soley
Soley Soley
Soley Soley

Ooh Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley

Just a little bit closer
Can you lay by my side
Can we get it together
Lazing in the sand
Lazing in the sand
Lazing in the-

Ooh Soley Soley
Soley Soley
Soley Soley

Ooh Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley

Soley Soley Soley Soley So-o-ley
Soley Soley Soley Soley So-o-ley
Soley Soley Soley Soley So-o-ley

Ooh Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley

Ooh Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley

Ooh Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley (Soley-ley)
Soley Soley

Ooh Soley Soley . . . [continue to fade]

4 Mar 2011

BRUNO MARS - GRENADE



Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
Enter a long URL to make tiny: