24 Mar 2011

tutorial http://heartbeat.my - via mama zharfan blog

Sedang berjalan-jalan kat blog yg ada kat list members aku ni http://www.suzie284.com dapat la idea nak masukkan iklan http://heartbeat.my , kat blog http://www.suzie284.com ada menunjukkan cara untuk mendapatkan wang dengan banner-banner iklan http://heartbeat.my , just cuba...

pinjam sekejap ye mama zharfan pasal sticky note kat blog awak..


~this is a sticky post ~
selain Nuffnang (time ada BE lah), me dpt gak duit blogging melalui Heartbeat!! sblm tu, sila click dulu my HB banner ni...heheh


;




and yeahhaaa...uolls telah menderma 4 sen kpd me, (tp one click per day lah coz click2 tu based on UV gak, so kalau IP yg sama click byk2 kali pun, dikira one click ajer per day ;)

utk memberi semangat dan bukti kpd uolls betapa Heartbeat ni boleh jd membukit, sila lah skodeng my latest earnings yer...jgn malu2...;) --ni income utk dec-7 mac 2011 (3 bln seminggu)



saper nak bagi duit free2 kan..so far me dh berjaya mengumpul RM 428.16 tu --me dh cash out 3 kali so far..me request cash out manual ie via email ajer, duit direct masuk dlm akaun maybank me, cepat and hassle free!! tp kalau nak request cek pun boleh jer..me lagi suka direct bank transfer) 2 minggu jer tau prosesnya utk HB bank in duit dlm akaun :) beshh sbb cepat :)


uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..

gliterati nuffnang? ooo, jgn risau, tak affect pun, not at all, 100% me guarantee!! me dh tanya Nuffnang direct pun!! no worries ok!! Heartbeat bukan competitor Nuffnang pun, sbb HB jual brg2 souvenir, bukan advertising company mcm Nuffnang or innity(pakcik hijau) etc.

uolls yg belum register, ni me copy paste full tutorial, me amik dari blog anje a.k.a mama balqis . tq yer anje--laju income HB anje tau--dh cash out RM160 tu after 2 months :)

so far, those yg dh boleh cash out hasil heartbeat ni ialah anje, miza yusof, cute mum...and there will be more and more -- lagi cepat join, lagi cepat membukit income tu!! Jgn tunggu lama2..

nilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat kat blog me ni yer...












2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klikcontinue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
(seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang samauntuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!!

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click!
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :)
free money babe, takkan tak nak :p

note 1 : feel free to ask yer--me akan jwb segala persoalan setakat yg me tahu--mcm duta HB plak ni :p -- kalau uolls perasan, me ada dpt bonus RM10 dlm statement HB mcm me tunjuk kat td (written as "others")--sbb me aktif dok promo2 HB tu...RM10 memang lah ciput, but again, it's free money--me tak kuar air liur or peluh pun, setakat promo2 kat blog entry ajer :p

if u click my HB, let me know kat cbox or ruangan comment, sbb me akan balas ur click tu--4 sen pun kalau ramai yg click, bermkana tu...

note 2 : saper2 yg nak copy full tuto (entry ni) utk promo HB kat blog masing2, silakan yer. just mention/backlink to my blog ajer :) sbb me sgt2 paham, tanpa full tuto entry, agak susah nak convince org utk join HB :)
----------------
Thanks and credit to mama zharfan

No comments:

Post a Comment

Enter a long URL to make tiny: