24 Jul 2011

23 Jul 2011

=| Outing - Muzium TUDM Sungai Besi |=

Muzium TUDM
Hari ni...aku memang takda keja kan..
Jam 1245 dapat call dari reza..
Senior aku di opis aku bekerja kan..
Ajak aku pi muzium TUDM kat Sungai Besi..
Temankan dia dengan anak-anak dia yang nakal bersama anak rakannya..
Jom layan gambar yang terpilih kat bawah..
Gambar sikit jer...hehehehehe...
Gambar lain-lain aku xdapat upload..
layanzzz kat bawah ye....

=| Personal : Dinner Sekretariat AGCSM 22 Julai 2011|=

Ni aku masa dinner tu.


Hai all..
Nak bercerita pasal semalam 22 Julai 2011 aku pergi dinner untuk meraikan sekretariat AGCSM.....

21 Jul 2011

=| Personal : Teringin Nak Main Bowling!! |=

Waaa....
tengok tajuk belog aku ni kan..
tetiba dah rasa cam lama sangat aku tak jejak kaki aku kat lane bowling..
hohohoho...dah gaji nanti memang nak gi main....
dah lama sangat kot...dah lupa la camana nak baling bola bowling tu...
hahahahahahahah...
pergh....memang teringin sesangat ni...
tambah kalau ada yang sudi belanjakan aku..
hahahahahaha...

Ni je pic yang ada muka aku kat Sunway Mega Lanes
Pic ni penghujung tahun 2009
Main bowling ngan si bido..partner umah aku
kurus kan aku masa ni..hehehehe


19 Jul 2011

=| Informasi : Kereta Terbang Ibarat Transformer |=


Kereta Terbang Ibarat Transformer




LONDON 18 Julai – Konsep kereta terbang yang telah lama dicetuskan bakal menjadi kenyataan di Britain dalam masa lima tahun lagi apabila pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) dilapor telah meluluskan satu model kereta futuristik itu baru-baru ini.

18 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Black - Aku Rindu Sayang Kamu |=

video

Black - Aku Rindu Sayang Kamu

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

14 Jul 2011

=| Personal : FB Report Card |=

Sofian Akasah FB Report Card for July 2011

Hahaha...
Tak sangka FB pun ada report card...
Lepas baca blog tu
sesaja je aku try kan..
so cemerlang x?...hehehe
Kalau korang nak view report card korang leh klik kat bawah ni..

13 Jul 2011

=| Lawak Serius : Ragam Isteri Dan Suami |=

Sekadar hiasan


KISAH 1

Laki talipon,> > Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?

Bini jawab,
Takmau bang, bini awak diet...

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

Bila laki query balik,
Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....

Bini jawab,
Memangla orang kata takmau apa-apa...
Tapi belikan jerla apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?

12 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Rossa - Ku Menunggu |=




Rossa - Ku Menunggu

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

9 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Wings - Hukum Karma |=


Wings - Hukum Karma

Oh...Dalam dunia
Oh...Kita raja
Oh...Jangan lupa
Oh...Jangan gila

=| Personal : Perjuangan Belum Selesai |=

My Flying Kick


Hohoho...
Semangat untuk teruskan perjuangan...
Perjuangan untuk hadapi masa hadapan..
Perjuangan yang belum tentu..
Perjuangan untuk keselesaan bersama..

Semoga semangat tidak luntur  untuk terus berjuang  dalam kehidupan kini dan masa hadapan.

8 Jul 2011

=| Notis : PENUTUPAN / LENCONGAN JALAN SEKITAR KUALA LUMPUR PADA 9 JULAI 2011 |=

Pihak polis akan membuat penutupan / lencongan jalan di sekitar Kuala Lumpur bermula 12.01 tengah malam ini (9 Julai 2011).

Jalan - jalan yang terlibat adalah :-
- Sepanjang Jalan Syed Putra, Jalan Istana, Jalan Bukit Petaling, Jalan Bellamy dan kawasan sekitar Istana Negara;

- Sepanjang Jalan Sultan Hishammuddin, Jalan Lembah Perdana, Jalan Chenderasari dan kawasan sekitar Masjid Negara;

5 Jul 2011

=| Personal : Kali ketiga cukuplah.. |=

Sekadar hiasan

Kali pertama..
Berlaku perselisihan kali pertama..
boleh la saling meminta maaf..
mungkin salah aku , dia , kamu, engkau, dan seangkatannya..
boleh berbaik semula dan beramah mesra...

4 Jul 2011

=| Khas : Friends Blog Remove |=

Hi all...
Agak la aku tak update belog aku ni kan..
Sibuk sangat sekarang ni dan emosi yang terganggu sebab keja dan macam2..
Aku akan keluarkan senarai "friends bloglist" yang kat sebelah paling kanan tu..
Aku akan check yang lebih dari setahun dan keluarkan..
Kepada kawan-kawan yang aku dah keluarkan belog korang...
Kalau still nak ada kat senarai "friends bloglist" aku...
Nanti korang emel je kat emel google aku kat bawah ni..
enturbsysma87@gmail.com
Sekian, harap maklum.

3 Jul 2011

=| Lirik Lagu : Taio Cruz - Break Your Heart |=


Taio Cruz - Break Your Heart

Now listen to me baby
Before I love and leave you
They call me heart breaker
I don't wanna deceive you
Enter a long URL to make tiny: