30 Nov 2012

=| Kempen : Mesej Kepada Pengguna Telefon Pintar |=

Hai Semua,

Malam ni aku nak update satu mesej yang aku terlihat dalam facebook..
Mesej ini berkaitan kita, telefon pintar dan rakan-rakan sekeliling serta ahli keluarga..
Memang patut pun ada mesej-mesej iklan sebegini...
Jom layan...



Iklan ini klu tak salah dalam bahasa thailand..layanzzz...

Thanks Abg Azzudin...terjumpa lam fb beliau..

29 Nov 2012

=| Lirik Lagu = Hazama - Noktah |=

Lama betul aku tak up-to-date blog ni...
Jom layan lagu slow plak...

Hazama - Noktah



Telahku lalui telahku lukai 
Dibuai mimpi-mimpi 
Mengasyikkan imarahku

24 Oct 2012

=| Personal : Luahan Hati Bangang |=

Assalammualaikum...
Ni aku nak menyampaikan luahan hati terpendam...
Kalau boleh nak je aku bertekak semua bagai...

Kalau ko berani sangat tak yah nak main game dalam facebook tu sembunyi2...
Kalau ko nak streaming ke main facebook ke tengok youtube ke..
Pikir-pikir la orang lain yang tengah buat keja...
Ko ingat opis ni pakai 20mbps, 100mbps nyer internet ke..
Ini setakat pakai 512kbps je kot....
Aku tahu ko busan takde keja...tp pikir la orang lain..
Kalau takde keja pikir2 la apa nak buat...
Atleast bagi la connection tu kat orang yang nak buat keja ni..
Slow, lembab, siput lagi laju tau...baik aku balik je camni..
Kang aku pergi cakap ngan bigbos ko cakap aku mengadu bagai..
Ada juga aku bertekak lagi ngan bigbos tu..(lama gak aku xbertekak ngan dia kan)..

Ko jangan pikir ko je takda keja..cuba ko pikir ko tahu ke buat kerja?...
Aku yang tak tahu buat keja ni pun jenuh nak baca configuration document...
Hari-hari baca sampai naik beku....
Pikir camana la aku nak buat keja yang susah-susah ni....
Senior2 bz buat keja tp aku ni keja pun kkdg jalan kkdg tak jalan...

Nak kata ko bodoh tapi memang la bodoh bangang sombong...
Kalau dah ajar pun tak masuk kan..nak buat apa lagi..
Aku dah geram tahap gila dah ni...ada aku buat hal nanti...
Kalau tak memang tak berupdate la blog aku ni...

Woooiii.....makan megi tu elok-elok la....
Kalau nak berbunyi bagai pergi je duduk dalam bilik meeting tu...
Aku tengah serabut otak ni...

mood : bangang tahap cipanzi!!!
p/s : dah lama aku nak update ni...baru aku tahu aku ada blog...

9 Oct 2012

=| Lirik Lagu : Touch My Heart ost Superstar |

Hi All,

Agak tiada mood dah untuk update blog..hehehe..
walaupun sekarang aku banyak jalan-jalan tempat orang..
tapi tak sempat nak update tempat yang jalan-jalan cuma sekali sekala je..
heheheh..

ok jom layan lagu ni....touch my heart dari ost Superstar sebuah filem dari thailand..


2 Oct 2012

=| Informasi : Atkins Diet |=


ATKINS DIET
Diet Atkins lebihkan sumber  Protien daripada karbohidrat

Atkins Diet ialah sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat (carbohydrate) dan lemak di dalam badan.
Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, kentang dan gula, badan akan mula membakar lemak sebagai bahan api. Ini bererti berat badan anda akan mula menyusut.

Dr Atkins mula mengembangkan idea ?karbohidrat rendah dalam pemakanan? semenjak tahun 1970an lagi tapi kurang mendapat sambutan. Pada masa itu ramai rakyat Amerika telah mengikuti ?low-fat diet? atau diet rendah lemak.

=| Informasi : Bajet 2013 |=

Assalammualaikum w.b.t,

Dah ler terlupa nak beli surat khabar masa sehari lepas bajet dikeluarkan...

So sekarang aku dah dapat link untuk download dokumen bajet 2013..
Mari kita tengok ramai-ramai...



http://www.pmo.gov.my/dokumenattached/bajet2013/UCAPAN_BAJET_2013_28092012_M.pdf

25 Sep 2012

=| Informasi : Syiling Baru Malaysia |=

Wang syiling baru ini lebih kecil, ringan dan mesra pengguna serta mempunyai ciri-ciri selamat dan didatangkan dalam 50sen, 20sen, 10sen dan 5sen. Kenapa perlu tukar? Kerana bertujuan untuk menggantikan duit syiling yang telah digunakan hampir 20 tahun sekarang ini. Berikut adalah beberapa fakta menarik dan informasi tentang duit syiling yang baru ini.



Duit Syiling Malaysia Siri Ketiga Spesifikasi Teknikal Duit Syiling Baru Malaysia

Nilai Muka50 sen20 sen10 sen5 sen
LogamNikel Loyang Bersalut KuprumNikel LoyangKeluli Tahan KaratKeluli Tahan Karat
Garis pusat (mm)22.6520.6018.8017.78
Berat (gram)5.664.182.981.72


9 Aug 2012

=| Personal : Jom makan pizza |=

Wawawa...tak sabar nak berbuka puasa petang ni..

Dah lama aku tak update blog ni eh..ehehe..

Jom petang ni berbuka dengan pizza...

Dapatkan baucer percuma dekat sini : http://bit.ly/POETfF


21 Jul 2012

=| myMetro : Geng langgar, samun tumpas |=

KUALA LUMPUR: Enam lelaki dikenali sebagai ‘Geng Motorbike Fendi’ yang aktif melakukan samun menggunakan taktik melanggar kereta mangsa sebelum menyamun ditahan dalam beberapa serbuan Rabu, kelmarin dan semalam, di sekitar ibu kota.

Setakat ini, geng berkenaan terbabit dalam 10 kes. Hasil penahanan itu, polis merampas 29 barangan berharga yang disamun termasuk komputer riba, telefon bimbit dan jam tangan pelbagai jenama yang bernilai RM50,000.

Mangsa geng berkenaan adalah pemandu yang memandu kereta seorang diri di kawasan sunyi. Mereka melanggar kereta mangsa sebelum mangsa berhenti dan melihat apa yang berlaku. Ketika itu, mereka mengeluarkan parang dan menyamun mangsa.

20 Jul 2012

=| Personal | Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1433H |=

Assalammualaikum rakan-rakan..
saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1433H..
semoga amalan puasa dan kebajikan dibulan Ramadhan ini lebih sempurna dan diberkati ALLAH S.W.T..

Mohon ampun dan maaf sekiranya ada tersalah silap dan terkasar bahasa. Yang baik datangnya dari ALLAH dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.

Di lampirkan bersama niat puasa dan jadual waktu imsak dan berbuka puasa bagi Kuala Lumpur dan kawasan sewaktu dengannya.

sumber : dari facebook

13 Jul 2012

=| Personal : Blogger in mobile |=

Aku baru nak memulakan blogging untuk blog ni..
Lama juga kan tak update blog ni..
Sekarang dah boleh blog guna handphone...
http://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.blogger
Dan hanya dengan menggunakan handphone xperia x10 aku seperti di bawah..














Peace....
Blogger in the house!!!

7 Apr 2012

=| Lirik Lagu : 10 Out of 10 by Louchie Lou & Michie One |=

Layaannnzzzzz...




Yea, now hear this
Are you ready for the brand new style?
Wicked and wild,
Wild versitile
Hey! Send him come (send him come)
Bring him come (bring him come)
Brand new style
You ready?


6 Apr 2012

=| Tips : Formula Mengelak Penipuan SCAM |=

Formula Mengelak Penipuan SCAM


Dalam mengumpul kewangan dan menambahkan kekayaan, kita bukan sahaja sepatutnya fikir bagaimana nak invest, bagaimana nak jimat wang, bagaimana nak tambahkan pendapatan, dan sebagainya tetapi, kita perlu juga fikir bagaimana tidak mahu rugi/hilang/burn wang kita.

26 Mar 2012

=| Personal & Lirik Lagu : Pergh - Lama Gila | Bawaku Pergi: Zizan ft Kaka |=

hahahaha...
assalammualaikum semua...
lama gila aku tak hap to date this belog...
pewwww...tak sampai idea dan seru lagi...
dah naik serawang dah belog aku ni kan.....
aku akan memulakan project untuk menghap to date belog aku ini semula...
yaaaaazzzzeeeeeeeeee...
terima la lagu yang pertama untuk kemasukkan 2012 di belog ni..

-------------------------------------------------------------------



Enter a long URL to make tiny: