30 Mar 2013

=| Personal : Kerja, Cuti, Hobi |=

Assalammualaikum..
Alahai...baru beberapa hari tak update blog ngan gambar2 kan..
Ni nak bercerita pasal kerja..waaa...aku dah gila keja...
Beberapa hari seminggu kerja siang dan malam je..
Alhamdulillah boleh la juga aku byk berlajar cara-cara troubleshooting setiap product2 yang aku bawak..
Sepanjang aku kerja di company sekarang...byk juga aku handle beberapa IT Security product..
Byk juga aku tahu cara-cara nak install, menggunakannya dan juga cara-cara troubleshooting..
Wa..dah jadi gila keja beb...syukur, walaupun aku terima dugaan satu-satu..berkat sokongan family dan rakan-rakan yang ada...aku berjaya untuk mengawal diriku...ye dengan pikirkan pasal kerja...hehehe..

24 Mar 2013

=| Hobiku : Warna-warni Putrajaya 2013 |=

Assalammualaikum.........................
Disebabkan terlalu bosan duk sorang2 maka aku melangkah ke Putrajaya di malam hari untuk mengambil gambar permandangan...

Adus....damainya warna-warni permandangan di Putrajaya selain di kawasan Dataran dan Masjid Putrajaya....

So, aku decide untuk ambil gambar di kawasan berdekatan dengan PICC....agak ok juga di kawasan tu....

Jom layan gambar-gambar terpilih di bawah...selebihnya aku dah upload ke FB Sofian Akasah...


Kawasan tasik berhampiran PICC

23 Mar 2013

=| Lirik Lagu : 5.00 Minit - Ramlah Ram ft Caprice |=

Cam best lagu ni...
Jom Layan!!!



(Caprice)
Good evening..sayang,
Its your boy C to the P
And I got 5 minutes, right about now
We got Ramlah Ram right next to me,
Let’s go

(Ramlah Ram)
Seandainya cinta ini bisa membahagiakan
Pastinya dunia ini akan ku miliki
Walau ku tidak mampu untuk meluahkan
Harapan cintaku ada dihati mu

20 Mar 2013

=| Hobiku : Percubaan Garis Cahaya 1 |=

Selamat pagi..................
Ok, satu je pic yang dapat aku rasa ok la..dalam 30 pic tu satu je bagi aku, tu pun nampak cam bintik2 skit..lain2 pic hampes dan jahanam..
Hahahaha...xda idea nampak ku malam ni...
Kena statik maybe nampak lagi cantik..
Pic yang kat dalam ni aku buat masa bergerak dan garis cahaya berhasil seperti dibawah...

Cubaan #1

Kecewa sikit sebab xpuas hati...so aku akan buat shoot malam hari jumaat nanti atau sabtu malam...
Ada kawan tu dah janji nak ikut skali...kali ni nak duk kat atas flyover dekat federal....waaa...cam berani weh...

So ni ada pic permandangan sikit untuk tengok2 jer..

wide nyer


19 Mar 2013

=| Hobiku : Nak try macro tp belum jadi |=

Selamat malam...eh jam 8.00 malam ni dah malam ke belum ek?...
Ok hari ni aku try nak buat macro guna camera samsung tp tak jadi seperti hasilnya..

So jadi la seperti hasil dibawah...jap lagi nak keluar sekejap...kalau sempat aku nak test teknik yang semalam tu...yehaa...

Harap-harap malam ni cuaca elok....

Percubaan pertama


Percubaan kedua

=| Personal : Hobi lama kembali , buatku happy |=


Assalammualaikum...
Waa...dah lama aku tak menulis...
Asyik upload music video je kan...

Ok..apa hobi lama aku...
Lama juga aku xgiat dalam hobi ni weh..
Tinggal habis...sekarang baru nak mula balik..

Ok, hobinya ialah photoshoot tanpa edit hanya watermark sahaja dan terus upload..
Hehehehe...akan ku cuba kembangkan bakatku dengan photoshoot hanya menggunakan kamera semi-pro Samsung EX1 aku ni seperti di bawah..
Apakan daya...tak mampu nak pakai DSLR lagi katakan....


My Cam Samsung EX1

17 Mar 2013

=| Lirik Lagu : Izzla - Ku Kunci Rindu Buatmu |=

Jiwang je kan aku pepagi ni..hahahahha...



Ku Kunci Rindu Buatmu Lyrics by Izzla

Tak mengerti aku tak mengerti 
Mengapa engkau masih menanti 
Sedangkan dulu di waktu dulu 
Hati ini kau hancurkan 
Jiwa ini disakiti

=| Lirik Lagu : Scren - Tak Suka Tak Apa |=

Layan jiwang pepagi ni......






Tak Suka Tak Apa Lyrics by Screen


Jikalau orang tak suka tak apa 
Tapi janganlah kau mengata 
Sudah menjadi adat di dunia 
Ada rupa dan berharta orang suka

14 Mar 2013

=| Lirik Lagu : Spider - Mungkinkah Terjadi |=


Jom layan spider!!!!


Seringkali hati bertanya
Tiap saat kita bersama
Sampai bilaku harus memendam rasa
Tak pernah aku merasai

9 Mar 2013

=| Lirik Lagu : Damasutra - Asyik |=


Layan jiwang je pepagi ni...hahahahaha...
Jom layan sebelum mata terpejam untuk tido....



Dengan bahasa kalimah yang sama 
Puji dan memuja 
Dilindung dan dibuka 
Rahsiakan tetap rahsia

=| Lirik Lagu Kapilla - Biar Berjauhan |=


Wa....dah lama aku tak dengar lagu ni...
Tetiba layan dalam phone cam best nak upload kat sini..
Jom layan!!!
Tapi yang penting nk TENGOK LAUT sekarang...huhuhu



Biar menjauh
Dari menghampiri
Agar tak berulang
Kelukaan hati

7 Mar 2013

=| Lirik Lagu : AXL's - Setelah Hati Terluka |=

Layan jiwang plak boleh..layan



Mestikah air mata ini
Membasahi di pipiku
Perlukah ku meratap hiba
Setelah hati terluka

6 Mar 2013

=| Lirik Lagu : Bittersweet - Capital E |=

This song i like forever and ever....
From the beginning Aboi (Izammi) introduce this band to me till now..
Thanks bro..this band are the best..


When i'm crying, you laughing 
You think that it has all been decided 
But its all coming back to you... 
You never realise 
You think its alright 
You say i can't swim 
But you'r drowning 
You think that its all is been decided 
But you still hiding in your shoes 
You never try to walk 
You think its alright

=| Lirik Lagu : The Fabulous Cat - Rimas |=

Melayan dikala bosan...



Lari lari lari

aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri

4 Mar 2013

=| Lirik Lagu : Bittersweet - Perfect Match |=

Saja layan!!



Oh... 
Are you ready now 
The trains are ready to go 
But you're still busy talking crap and cheap on the phone 
So make up your mind 
Or else you'll never know 

Enter a long URL to make tiny: