12 Oct 2015

=| Joran Beraksi : Kuala Kubu Bharu |=

Assalammualaikum...

Sila Klik utk Maps Besar
Dah mai kegilaan nak mengail kata orang utara ...hehehe.. cheq memang org utara nooo...
Kali ni trip memancing sungai di Kuala Kubu Bharu....actually ni dah second trip ke Kuala Kubu Bharu (KKB).Sebuah bandar kecil di Daerah Hulu Selangor. Pernah ke sini semata-mata untuk kejar kelah ngan toman...hehehehe...dari sini boleh pergi Fraser Hill..dah lama tak jejak kaki ke Bukit Fraser ni..

Persimpangan Kuala Kubu Bharu
Kali pertama dulu pergi tak berapa nak tahu sangat port. Tu pun rasanya pergi bulan 6 hari tu  kot..dah lupa tarikh da..ni baru nak gila skit memancing dan blogging. So update kat blog ja la..actually ni trip 2 hari 1 malam..tetapi disebabkan beberapa masalah teknikal yang tak dapat dielakkan, trip memancing tetap 2 hari tapi hari pertama pi lawat kawasan pastu balik semula ke KL dan hari kedua baru mulakan misi memancing..

So kali ini pun menghambarkan, setibanya awal pagi pukul 7 pagi 11/10/2015 di KKB , menyinggah dahulu di rumah Kak Zura dan Abg Fauzi, iaitu kenalan dalam kelab permotoran yang tinggal di KKB. Pergi bersarapan dan sebagainya dulu, isi perut yang , penting kan.
Pekan Kuala Kubu
Kemudian trip memancing bermula agak lewat, saja je actually hari ni, bukan nak memancing sangat, cuma nak try main Back Casting (BC) sbb baru nak berlajar...

1 Oct 2015

=| Happy Birthday To Me |=

Assalammualaikum.............
I'm back again....hehehehehehehe.....
gearbox baq hang
Just nak ucap "Happy Besday To Me"..........

My wish semoga tahun ni aku lebih berpengalaman walaupun di permulaan tahun yang kurang baik dengan berbagai permasalahan...alhamdulillah dapat ditangani setelah bercuti selama 4 bulan lebih..woooo...lama weh 4 bulan tu bercuti tanpa gaji tp bukan cuti saja...

Smart x?
Pasni update blog ngan jalan-jalan memancing plak..tak pepasal tahun ni aku dah aktif memancing ..tak apa , sebab kawan baik aku si Nasrun sentiasa menemani aku pergi memancing di mana saja sungai, tasik, lombong dan laut..nanti aku upkan cerita pasal memancing ye...tak bayak lubuk yang diterjah lagi..hehehe..

Dah bersarang sangat ke aku nyer blog ni...
Rupanya link blog dah bertukar ke http://sofian87.blogspot,my
Memang lama aku tak update...dah lebih setahun dah...hahaha...

Ada org ckap aku gemuk... :'(
Dah tak aktif cam dulu...inshaALLAH kemudian hari aku akan kembali aktif..so aktifkan semula dirimu...setelah sekian lama kan..aku pun dah makin bulat skit cam pixca kat sebelah ni..hehehee..apa nak dikata...makan lalu tido lena..jangan pikiaq kot lain plak...hahahahahaha..

wechat Barcode
Selain online kat fb Sofian Akasah, aku skrg pun aktif kat wechat..boleh je search wechat id aku Sofian_Akasah...confirm jumpa punya..kalau tak scan je barcode sblh ni....

So, saja aku nak berceloteh skit sempena ulangtahun kelahiran sendiri kan..alamak...masuk hari ni 1 Oktober 2015 dah menjangkau la usia aku 28 tahun..mak aih, lagi 2 tahun nak masuk 3 series org kata kan...masih single..nasib Mak ngan Abah kat kampung tak pot pet pasal hal kawen kan...hehehe..bila nak berumah tangga tak tahu la cheq oii..lagi satu..family aku dah pindah tinggal kat kampung di Bagan Serai, Perak...dah dekat setahun lebih dah pindah situ...rasa lagi la suasana kampung kan..lagipun sekarang aku dah jadi orang perak..alamat kat IC je belum tukar alamat kampung kat perak..bila la aku nak ada masa pi JPN ni buat penukaran IC ngan alamat...IC aku pun dah lunyai dah...hihihiihi...

ok la kot...saja je aku nak berceloteh ini malam...inshaALLAH jumpa lagi lain masa..aku akan update lagi ye...hehehe..terima kasih la kepada pembaca yang sudi kunjung blog aku, walaupun dah lama tak aktif blogging tapi bila tengok stat kat blogger.com ada je yang sudi kunjung hormat ke sini...

@Sofian_Akasah ©
#Live #Life #Love

#28YO
#1Oktober1987
#1Oktober2015


Enter a long URL to make tiny: